AlanPolkowice #1 Napisano 21 sierpnia 2014 Witam,właśnie przymierzam się do zakupu nowego systemu, tj. wzmacniacz + CD w cenie do 6000 zł, wcześniej troszkę eksperymetowałem z różnymi klockami, ale nigdy do tej kwoty. Po długim czasie czytania wypowiedzi na forum + odsłuchów + własnych (mniej lub bardziej trafnych) eksperymentach zakupiłem koumny JBL Studio 580 i ta kwestia pozostanie już z pewnością przez długi czas niezmienna.Proszę was o pomoc w "dopasowaniu" uniwersalnego (ponieważ słucham każdego rodzaju muzyki) zestawu + kabliMoje 2 kryteria:- sprzęt musi być koniecznie fabrycznie nowy (pedantyczne nastawienie)- najlepiej oby był od jednego producenta ( j/w)Aktualnie posiadam Onkyo A-9377 + DX-7555 + kable KOLTZ i w sumie nie mam zbytnio do czego się przyczepić, ale może można lepiej?Szukam czegoś co wpełni wykorzysta tubowy wysokotonowiec JBL-i i może BI-WIRING. A, że muzyki słucham tylko w trubie direct to regulacji barwy też nie musi posiadać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 21 sierpnia 2014 Witaj,jeśli bardziej lubisz brzmienie dynamiczne, konertowe, słuchasz kawałki rockowe, zdcydowanie namawiam na elektronikę NAD C356 BEE / C546 BEE. Jeśli stawiasz na moźliwie najlepsze wypełnienie dźwięku, spójność, trochę ciepła, idealnym rozwiązaniem będzie zestaw oparty na hybrydowym wzmacniaczu Vincent SV-227 / CD-S400. To system o klasę lepszy, niestety trochę przekraczający budżet.Pewnym kompromisem może być system Quad Elite Integrated / CD-S, dający dobrą dynamikę, szczegółowośći trochę brytyjskiego ciepła. Niewiele przekraczając budźet moźna pomyśleć także o systemie dzielonym Quad.Na koniec namawiałbym na posłuchanie elektroniki Rega Brio-R / Apollo-R.Przyjrzyj się moim propozycjom, w przypadku pytań służę pomocą.Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. Pamiętaj, że możesz u nas zorganizować odsłuch w Twoim systemie. Cytat Witam,właśnie przymierzam się do zakupu nowego systemu, tj. wzmacniacz + CD w cenie do 6000 zł, wcześniej troszkę eksperymetowałem z różnymi klockami, ale nigdy do tej kwoty. Po długim czasie czytania wypowiedzi na forum + odsłuchów + własnych (mniej lub bardziej trafnych) eksperymentach zakupiłem koumny JBL Studio 580 i ta kwestia pozostanie już z pewnością przez długi czas niezmienna.Proszę was o pomoc w "dopasowaniu" uniwersalnego (ponieważ słucham każdego rodzaju muzyki) zestawu + kabliMoje 2 kryteria:- sprzęt musi być koniecznie fabrycznie nowy (pedantyczne nastawienie)- najlepiej oby był od jednego producenta ( j/w)Aktualnie posiadam Onkyo A-9377 + DX-7555 + kable KOLTZ i w sumie nie mam zbytnio do czego się przyczepić, ale może można lepiej?Szukam czegoś co wpełni wykorzysta tubowy wysokotonowiec JBL-i i może BI-WIRING. A, że muzyki słucham tylko w trubie direct to regulacji barwy też nie musi posiadać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AlanPolkowice #3 Napisano 24 sierpnia 2014 no ten Vincent zaciekawił mnie w sumie..., a Rega Brio-R nie będzie za słaby do Studio 580?Czy ma ktoś doświadczenie z Advance acoustic X-i90 ? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach