Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam.

Potrzebuje się poradzić, gdyż potrzebuje kupić amplituner do "mojego zestawu".
Chcę wydać na ten szczytny cel 200-300zł, oczywiście interesuje mnie sprzęt używany, lecz w jak najlepszym stanie itd.
Typu yamaha, lub pioneer, choć znalazłem jeszcze coś o nazwie Aiwa. Poniżej mam kilka typów, dlatego proszę o jakieś rady co do wyboru, lub zaniechania takim czynnościom, gdyż mogę mieć błędne wybory...
1.Yamaha
2.Pioneer
3.Aiwa

Teraz konkrety:
Aktualnie posiadam "takie se" kino domowe samsung ht-e355(5.1), do tego chcę sobie kupić ps4 i amplituner, który połączy mi to wszystko icon_smile.gif
Idąc dalej moim tokiem myślenia mam zamiar, DVD z szajsunga wyrzucić, w miejsce niego dać amplituner do którego podłącze wszystkie głośniki z tego kina domowego, a filmy,gry itd będę odtwarzał w ps4. Do tego celu potrzebuje amplituner z wejściem optycznym(in), którym wyślę dzwięk do amplitunera i głośników z ps4, a obraz pójdzie sobie normalnie bezproblemowo przez kabel hdmi.

PS4--->Amplituner->>>Głośniki kina domowego(5.1)

Liczę na jakieś sugestie, lub rady co w tym wypadku powinienem uczynić... bo śmiem twierdzić i lepiej się nie pchać w jakieś tanie chińskie amplitunery w tej cenie...
Napisano
Cytat

...mam zamiar, DVD z szajsunga wyrzucić, w miejsce niego dać amplituner do którego podłącze wszystkie głośniki z tego kina domowego, a filmy,gry itd będę odtwarzał w ps4. Do tego celu potrzebuje amplituner z wejściem optycznym(in), którym wyślę dzwięk do amplitunera i głośników z ps4, a obraz pójdzie sobie normalnie bezproblemowo przez kabel hdmi.

To kiepski pomysł by wykorzystać słabej jakości kolumny z zestawu kina domowego Samsunga...
Poza tym - zapewne w tym zestawie sub jest pasywny, a w 99% amplitunerów będziesz miał jedynie wyjście na sub aktywny (wyjątkiem jest pare starych amplitunerów AIWA i Thomson - kojarzę 3 podstawowe modele, mające 10-15 lat).

Więc jeżeli rzeczywiście chcesz zrobisz krok do przodu, to musisz kupić amplituner i kolumny...
Licząc po minimalnych kosztach to około 800zł.
Połowa na amplituner, druga połowa na kolumny (oczywiście używane...)

Pozdrawiam
Napisano
Witam!
Zostałem szczęśliwym pośiadaczem (mam nadzieję ) Amplitunera AVR-X1000 I gramofonu DP-200 USB i wszystko było by super żeby nie to że nie posiadam Głośników i prosze o pomoc na chwilę obecną nie stać mnie na zestaw 5.1 więc chcem kupić dwie mniejsze podłogowe za rozsądną cenę żeby się nie spaliły na dzień dobry icon_smile.gif A przy okazji żeby grały wmiare fajnie a w przyszłości można było by ich urzyć do rozbudowy kina na 5.1 icon_smile.gif
Z góry dziękuję za podpowiedzi icon_smile.gif!!