woytek Napisano 30 sierpnia 2014 Napisano 30 sierpnia 2014 Witam wszystkich. Pierwszy post i od razu lakoniczne pytanie,co kupić.Aktualnie posiadam Kenwooda krf5200D.Postanowiłem zmienić na coś nowszego,przez amplituner puszczam przeważnie muzykę z kablówkowych kanałów muzycznych,filmy DVD.Zastanawiam się nad:1.PIONEER VSX-5282. SONY STR-DH7403.DENON AVR-X500 Kolejność podanych sprzętów przypadkowa,kolumny dobrać chce z firmy stx. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 30 sierpnia 2014 Napisano 30 sierpnia 2014 Podaj proszę więcej szczegółów - przede wszystkim jakie gatunki muzyczne zazwyczaj słuchasz, czy będziesz budował system 5.0/5.1 czy pozostaniesz przy dwóch kanałach, jakie chcesz przeznaczyć budżet na zakup całego zestawu. Cytat Witam wszystkich. Pierwszy post i od razu lakoniczne pytanie,co kupić.Aktualnie posiadam Kenwooda krf5200D.Postanowiłem zmienić na coś nowszego,przez amplituner puszczam przeważnie muzykę z kablówkowych kanałów muzycznych,filmy DVD.Zastanawiam się nad:1.PIONEER VSX-5282. SONY STR-DH7403.DENON AVR-X500 Kolejność podanych sprzętów przypadkowa,kolumny dobrać chce z firmy stx. Odpisz, cytując
woytek Napisano 30 sierpnia 2014 Autor Napisano 30 sierpnia 2014 Amplituner-1000Kolumny;5.0-1500Ceny max. W stx kolumny dobiorą mi do ampli.Muza różna przeróżna od klasyki po rege,polski rock,retro discoLubie mocne basy i wyraźne soprany Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 30 sierpnia 2014 Napisano 30 sierpnia 2014 Cytat W stx kolumny dobiorą mi do ampli. Hmm? Jak dobiorą, skoro mają jedna markę? Co więcej, wszystkie mają taką samą dość liniową charakterystykę ( według producenta ).Wybór sprowadzi się najwyżej do wyboru modelu X, lub mniejszej wersji Y .http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Odpisz, cytując
woytek Napisano 30 sierpnia 2014 Autor Napisano 30 sierpnia 2014 Cytat Cytat W stx kolumny dobiorą mi do ampli. Hmm? Jak dobiorą, skoro mają jedna markę? Co więcej, wszystkie mają taką samą dość liniową charakterystykę ( według producenta ).Wybór sprowadzi się najwyżej do wyboru modelu X, lub mniejszej wersji Y .http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html Może nie chodziło o pasma , lecz dobór mocy Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 30 sierpnia 2014 Napisano 30 sierpnia 2014 Biorąc pod uwagę że takie amplitunery mają faktyczna moc ok 60-90W na kanał, a lwia część kolumn współpracuje z wzmacniaczami od 20- do 150W , faktycznie wymaga to specjalisty, szkoda że o inne istotne rzeczy nie spytali, czy nie spytałeś. Odpisz, cytując
woytek Napisano 30 sierpnia 2014 Autor Napisano 30 sierpnia 2014 Pewnie o wszystko się nie wypytałem.Zastanawiam się nad ww trzema aplitunerami i tego też temat dotyczy(ewentualnie uzyska wyższej klasy 1000zł/max).Kolumny.....postaram się dobrać jak najbardziej optymalne do sprzętu,teraz używam pure aqustic i średnio mi grają, ot tyle że głośno, subwufera nie mam. Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 30 sierpnia 2014 Napisano 30 sierpnia 2014 Może się okazać że te pure acoustic zagrają dobrze z nowym nabytkiem, wszak sprzęt yamahy, pioneera, denona gra inaczej, może zgra się z kolumnami i są różne gusta.Ciężko Ci doradzić co kupić, bo jesteś oszczędny w odpowiedziach i opisaniu w sumie swojego problemu, tzn co teraz masz, w jakim pokoju, czego brakuje, co ci się nie podoba w brzmieniu itd. I potem czego oczekujesz od nowego sprzętu , jakich funkcji i dźwięku. Trochę dziwne że kupujesz ampl. kd i 5 kolumn do muzyki i to z tv, bo zamiast 5 kolumn lepsze, dwie dobre i wzmacniacz. Odpisz, cytując
woytek Napisano 30 sierpnia 2014 Autor Napisano 30 sierpnia 2014 Może to i myśl ,dwie dobre zamiast szajsu 5.0,już pisałem że lubię moc w basie i cykanie sopranu,pokuj ma 18m. i jest pięcio kątny,akustyka do niczego Odpisz, cytując
woytek Napisano 31 sierpnia 2014 Autor Napisano 31 sierpnia 2014 Przeglądając allegro w padły mi w gust takie oto kolumny Nowe:http://allegro.pl/magnat-supreme-ii-202-we...4557913521.htmlUżywki:http://allegro.pl/dali-zensor-1-stan-bdb-g...4564119062.htmlCzy warto je kupić,które?Czy wcześniej wymienione aplitunery nie będą za bogate,a może ktoś pod radzi? Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 31 sierpnia 2014 Napisano 31 sierpnia 2014 Woytek z tego co dotychczas napisałeś mogę jedynie domyślać się że bardziej spodobają ci się m.supreme 202 , choć obawiam się że nie jako dwie przednie ( będzie lekki niedosyt w kinie ). Odpisz, cytując
Recommended Posts