a_pop Napisano 4 września 2014 Udostępnij Napisano 4 września 2014 Witam,Ostatnio zakupiłem zestaw Pianocraft 750. Jednak brakuje mi trochę subwoofera (szczególnie przy filmach ale również do muzyki). Jaki polecacie tak do max 1000zł. Pomieszczenie ma 3.5m/2.5.pozdrawiamAndrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 A_pop, ja niestety nie pomogę przy wyborze subwoofera, gdyż nie używam tego typu nagłośnienia. Może ktoś coś doradzi. 1000 zł to całkiem fajna suma. Rozumiem, że brakuje Ci niskich. Zapewne nie brałeś takiej możliwości pod uwagę, ale możesz jeszcze rozważyć wymianę samych kolumn na lepsze i niekoniecznie nowe. Stereo, to wzmacniacz i dwie kolumny bez suba, więc warto się jeszcze zastanowić nad taką opcją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Właśnie, subwoofer w 8 metrach kwadratowych ? Co prawda yamaha bardziej raczy środkiem i górą pasma, niż dosadnym dołem pasma, ale może coś nie tak z ustawieniem kolumn w pokoju, akustyką ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 A No właśnie, a jak masz ustawiony ten zestawił ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Ja mam Pianocrafta 750, ale jako zestaw sypialniany.Brzmienie muzyki jest w miare przyjemne i dość mocne jak na takie małe głośniczki wielkości pudełek od zapałek , ale do KD moim zdaniem średnio się nadaje. Żeby trochę " pogrzmieć" podczas oglądania filmów kupiłem Yamahę YST FSW050 za 500 pln z kawałkiem. Zaleta- dość kompaktowy, więc nie zajmuje dużo miejsca, dość przyjemnie buczy podczas filmów ,zwłaszcza, ze strzelaniem wybuchami itp. Wydaje mi się,że warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Tak, tak, ale to także zależy od tego w jak dużym pomieszczeniu masz ten drugi zestaw i z jakimi kolumnami.A ustawienie, to kolejna bardzo istotna kwestia. Bo jak postawisz kolumny po bokach wzmacniacza w jednym miejscu, to nie można się spodziewać że zabrzmi to dobrze, tym bardziej pod kątem niskich tonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loco50 Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Zdecydowanie masz rację.I ja napisałem, że te głośniki brzmią całkiem potężnie jak na swoją wielkość i do słuchania muzyki w moim odczuciu są wystarczające.Ale jak ktoś chce sobie "pogrzmocić" to można taki niewielki subik dorzucić. Ja mam generalnie duży dom i moja sypialnia małżeńska też jest niemała, więc taki dodatek może być.Inna sprawa, że na ogół "nie zdanżam" włączyć suba w czasie oglądania filmów, bo wracam późno do domu i mimo wysiłków, żeby cos obejrzeć niestety przegrywam ten nierówny pojedynek z Morfeuszem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 września 2014 Udostępnij Napisano 5 września 2014 Hehe, no u mnie spore Infinity robią robotę w kwestii muzyki, a na filmach też pracują. Ale wiem o czym mówisz. Mój schemat : wieczorne posiadówki na forum, a na połowie ekranu film i niestety słuchawki na uszach. Rodzinnie - muzyka, pasja, kino . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_pop Napisano 7 września 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2014 dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Fakt pokój jest bardzo mały, głośniki rozłożone są oczywiście bo bokach tv (od siebie oddalone o około 1.5m), a subufer będę używał jedynie do filmów. Czytałem sporo opinii o subwooferze Yamahy YST-FSW050 (polecaną również przez kolegę na forum, za co dziękuję) i zdecydowałem się właśnie na nią. W poniedziałek odbieram jak trochę poużywam napiszę wrażenia.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts