butcher1 Napisano 5 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Bardzo mnie już korci żeby kupić ale postaram się wykrzesać ostatki cierpliwości i uzbierać dodatkowe pieniądze na Thorensa skoro go polecasz.Jak określiłbyś klasę tego gramofonu? Firma zacna ale słyszałem, że nie wszystko co wydała było dobrej jakości. Dziękuję za zainteresowanie tematem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Klasa sama w sobie, polecam jako użytkownik. Wiem, że Kolega Audionet i Belfer54 także.Polecam Ci przeczytać ten temat :http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=39399&st=0 [ Gramofon ? ]Autora udało mi się namówić na Thorensa. Przeczytaj jego opis wrażeń po zakupie.A tutaj możesz zobaczyć moją maszynę :http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...ost&p=75258 [ Początek przygody z gramofonem ]W razie pytań, pisz śmiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 5 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Dziękuję za pomoc. Będę się rozglądał i może się uda:) Napiszę tutaj jak coś dorwę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Dawaj znać jak coś znajdziesz. Przypominam Ci też, o tym facecie od którego kupiłem ja i którego poleciłem Koledze w tamtym temacie. Obserwuj jego aukcje, często ma Thorensy (zadbane). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 5 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Tak, już mam go zapisanego w zakładkach. Będę często zaglądał. Z ciekawości można wiedzieć ile zapłaciłeś za swojego Thorensa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 listopada 2014 Udostępnij Napisano 5 listopada 2014 Kurczę nie pamiętam dokładnie, ale coś w granicach 1000 zł (stan idealny, jak nowy). Ale warto, wierz mi. Sprzęt wiekowy i na lata, piękny i niezawodny. Jak dla mnie wyjątkowa konstrukcja, jestem bardzo zadowolony z tego gramofonu.Dodam tylko, że na Allegro widziałem te sprzęty w niewiarygodnie zawrotnych cenach, żebyś się nie nabrał . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 http://www.ebay.com/itm/Thorens-TD-318-Pla...=item58b7f7a6f7co myślicie o tym? Na razie akucja stoi na 95 euro ale jeszcze 5 dni. Te pęknięcie na pokrywie mi nie przeszkadza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Gramofon wygląda bardzo dobrze, oprócz pokrywy. Nie wiem za ile pójdzie, musisz obserwować. Ja takich pęknięć bym nie przeżył, ale jak Tobie to nie przeszkadza, to czemu nie. Wszystko w zależności jaka będzie cena ostateczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 11 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Wiesz może jaka jest w nim zamontowana wkładka? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Grado MC, jest w opisie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 http://www.ebay.com/itm/Thorens-TD-318-Pla...=item58b7f7a6f7Problem jest taki, że pokrywa w takim stanie zaniża bardzo wartość gramofonu. Dolicz jeszcze 100zł za przesyłkę. Może i kupisz 200zł taniej ale jak znudzi Ci się to ze sprzedażą będzie trudno. Przyzwoita pokrywa to minimum 50 euro. Winylowcy to w dużej mierze estetci ponad miarę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 listopada 2014 Jest w tym sporo prawdy.A ja wydając na gramofon ok. 1000 zł, oczekuję pewnego określonego stanu. Na ustępstwa można pójść w wypadku ograniczonego budżetu. Aczkolwiek, jeżeli tylko sama pokrywa jest uszkodzona, a gramofon jest w świetnym stanie, to warto zalicytować. Oczywiście w granicach rozsądku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 12 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2014 http://allegro.pl/thorens-td-318-gramofon-i4790787846.htmlchyba prędzej na tego zapoluję, co myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 12 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2014 Ta wkładka Sony jest cos warta czy miałaby pójść do wymiany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majtek2013 Napisano 12 listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 listopada 2014 Cytat http://allegro.pl/thorens-td-318-gramofon-i4790787846.htmlchyba prędzej na tego zapoluję, co myślicie? Jak będziesz polował na ten model w Niemczech, to prawdopodobnie zaoszczędzisz pieniądze:link1link2Przesyłka z Niemiec kosztuje 89,99zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 listopada 2014 Ten z drugiego linku wygląda zdecydowanie lepiej, pierwszy ma zmasakrowaną pokrywę.Ten z Allegro wygląda super, ciekaw jestem czy ktoś zalicytuje, bo cena wysoka. Jednak za tyle można się nad nim zastanowić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 12 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2014 postaram się o tego z drugiego linku. Mam znajomą w Niemczech więc może mi to przesłać do Polski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 listopada 2014 Dawaj znać jak coś kupisz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 14 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2014 Ponegociowalem z facetem, który sprzedawał thorensa 318 na allegro. Wygenociowałem cenę 950 zl juz z przesyłka. I chyba się skuszę. Co myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 14 listopada 2014 Udostępnij Napisano 14 listopada 2014 Jak gramofon jest zadbany i w pełni sprawny, a sprzedawca pewny - to czemu nie Czy wkładka (a dokładniej igła) jest w dobrym stanie?Czy jest pełen komplet (z zasilaczem) i pokrywą, a wszystko jest w dobrym stanie?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 15 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Cytat Jak gramofon jest zadbany i w pełni sprawny, a sprzedawca pewny - to czemu nie Czy wkładka (a dokładniej igła) jest w dobrym stanie?Czy jest pełen komplet (z zasilaczem) i pokrywą, a wszystko jest w dobrym stanie?Pozdrawiam http://allegro.pl/show_item.php?item=47907...acf77d00be2ff62Nie ma zasilacza ale reszta w bardzo dobrym stanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Jedyny mankament to brak zasilacza, bo sadzać po zdjęciach gramofon jest w stanie wzorowym. Ja bym go kupił.A wkładkę możesz z czasem zmienić na lepszą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 15 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Ale podejrzewam, ze dokupienie zasilacza to nie problem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 15 listopada 2014 Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Ja w swojej 318-tce, też mam zamiennik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher1 Napisano 15 listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2014 Kupiłem. 950 z przesyłka za bardzo dobry stan wiec myślę, ze nie przepłaciłem. Napisze wrażenia jak go już dostane, wstawie jakieś zdjęcia dziękuję za cierpliwość i pomoc:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts