Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Bardzo mnie już korci żeby kupić ale postaram się wykrzesać ostatki cierpliwości i uzbierać dodatkowe pieniądze na Thorensa skoro go polecasz.
Jak określiłbyś klasę tego gramofonu? Firma zacna ale słyszałem, że nie wszystko co wydała było dobrej jakości.
Dziękuję za zainteresowanie tematem icon_smile.gif

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
Klasa sama w sobie, polecam jako użytkownik. Wiem, że Kolega Audionet i Belfer54 także.
Polecam Ci przeczytać ten temat :
http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=39399&st=0
[ Gramofon ? ]

Autora udało mi się namówić na Thorensa. Przeczytaj jego opis wrażeń po zakupie.

A tutaj możesz zobaczyć moją maszynę :
http://forum.audio.com.pl/index.php?s=&...ost&p=75258
[ Początek przygody z gramofonem ]

W razie pytań, pisz śmiało.
Napisano
Kurczę nie pamiętam dokładnie, ale coś w granicach 1000 zł (stan idealny, jak nowy). Ale warto, wierz mi. Sprzęt wiekowy i na lata, piękny i niezawodny. Jak dla mnie wyjątkowa konstrukcja, jestem bardzo zadowolony z tego gramofonu.

Dodam tylko, że na Allegro widziałem te sprzęty w niewiarygodnie zawrotnych cenach, żebyś się nie nabrał icon_wink.gif.
Napisano
Gramofon wygląda bardzo dobrze, oprócz pokrywy. Nie wiem za ile pójdzie, musisz obserwować.
Ja takich pęknięć bym nie przeżył, ale jak Tobie to nie przeszkadza, to czemu nie. Wszystko w zależności jaka będzie cena ostateczna.
Napisano
Jest w tym sporo prawdy.
A ja wydając na gramofon ok. 1000 zł, oczekuję pewnego określonego stanu. Na ustępstwa można pójść w wypadku ograniczonego budżetu. Aczkolwiek, jeżeli tylko sama pokrywa jest uszkodzona, a gramofon jest w świetnym stanie, to warto zalicytować. Oczywiście w granicach rozsądku.
Napisano
Jak gramofon jest zadbany i w pełni sprawny, a sprzedawca pewny - to czemu nie icon_razz.gif
Czy wkładka (a dokładniej igła) jest w dobrym stanie?

Czy jest pełen komplet (z zasilaczem) i pokrywą, a wszystko jest w dobrym stanie?

Pozdrawiam