Pablo1964 Napisano 17 marca 2008 Udostępnij Napisano 17 marca 2008 Jako kino jako tako tak... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Według mnie to do stereo pozostaniesz przy wzmacniaczu Diory, a amplituner będzie tylko do kina domowego. Są jeszcze takie wzmacniacze z procesorem kina domowego. Ma on 3 końcówki mocy do kanałów surround i centralnego oraz wyjście na subwoofer. Podłączasz do niego wzmacniacz stereo z kolumnami frontowymi i masz system 5.1. Z tym że odrwarzacz DVD musi mieć własne układy DolbyDigital 5.1 i dts, oraz wyjście analogowe 5.1 z którego sygnał przechodzi do wzmacniacza-procesora. Jest to dobre rozwiązanie dla tych co chcą wykorzystać swój wzmacniacz stereo do kina domowego.http://www.allegro.pl/item329341188_yamaha...nology_ss_.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek chl Napisano 18 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Jak do tej pory miałem po prostu dwa zestawy kabli do przednich głośników - jeden podłączony do wzmacniacza, drugi do starego kina. Wyłączałem kino - włączałem wzmacniacz , wyłączałem wzmacniacz - włączałem kino i to działało bez problemu.Jeżeli Yamaha nie będzie miała wyjścia pre-out lub nie będę tego umiał połączyć to po prostu przy tym zostanę.A swoją drogą nikt nie wypowiedział sie o pre-aut Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Yamaha 361 nie ma wyjścia preout, więc łatwo nie będzie. Co ciekawe, przedstawiony w poprzedniej mojej wypowiedzi wzmacniacz efektowy ma regulowane wyjście preout dla wszystkich 6 kanałów systemu 5.1. Cytat Wyłączałem kino - włączałem wzmacniacz , wyłączałem wzmacniacz - włączałem kino i to działało bez problemu. Tylko nie pisz że miałeś jednocześnie podpięte kino i wzmacniacz stereo do tych samych głośników. Mam nadzieję że podpinałęś je na zmianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek chl Napisano 18 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2008 No właśnie , ze miałem - ale zawsze włączone tylko jedno urządzenieJakos nic się nie działo - miałem szczęście ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 18 marca 2008 Udostępnij Napisano 18 marca 2008 Szczęście miałeś i to duże. Takie eksperymentalne połączenia kończą się spaleniem wzmacniaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek chl Napisano 20 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Witam,Mam jescze jedno ostatnie pytanie:Czy jeżeli będę posiadał Amplituner Kina Domowego , który posiada wbudowane dekodery: DOLBY DIGITAL , DTS oraz Programy kina domowego DSP: Action, Drama, Hall, Musical, Theater; /ale nie ma Pro Logic/ to będę mógłz sygnału stereo z dekodera sat uzyskać dzwięk przestrzenny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 20 marca 2008 Udostępnij Napisano 20 marca 2008 Tak. Takie zadanie spełnia właśnie procesor DSP. Co prawda nie będzie ta przestrzenność tak klarowna jak przy DD i DTS, ale będzie inaczej niż w stereo. Jednym taka sztuczna przestrzenność podoba się, zaś innym nie. Posłuchasz i sam ocenisz te efekty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts