kordonio Napisano 6 października 2014 Udostępnij Napisano 6 października 2014 Cześć,mam problem z amplitunerem SR5400, który kupiłem ostatnio. Wszystko co mogłem przetestować działa bardzo dobrze, natomiast nie jestem wstanie przy użyciu pilota wyłączyć go przyciskiem Power, wszystkie inne opcje działają dobrze, tylko ta jedna nie. Czy ktoś miał z czymś takim problemy? Nie wiem czy go dawać do serwisu z taką drobnostką, a jednak przeszkadza to użytkowaniu.Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 października 2014 Udostępnij Napisano 7 października 2014 A przycisk POWER na pilocie to w ogóle działa?Masz jeden wspólny przycisk do włączania oraz wyłączania, czy 2 oddzielne przyciski?Bo na zdjęciach pilota na stronie Marantza widać czerwony przycisk z napisem POWER, ale opis innych przycisków jest niewyraźny...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordonio Napisano 8 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2014 Myślę. że pilot działa dobrze, bo gdy naciskam POWER świeci się na czerwono dioda na pilocie.Jest jeden przycisk Power.Wczoraj rozkręciłem amplituner, myślałem że może się coś poluzowało w transporcie i po dociskałem różne końcówki. Po ponownym włączeniu z przycisku na amplitunerze, zaświeciła się dioda Standby, ale amplituner nie reagował, na wyświetlaczu nic się nie pojawiało i nie działała żadna funkcja (dokładnie tak jakby był w standby), a po myślę 30 sekundach coś "pstryknęlo" w środku, zgasła dioda standby i działał jak zwykle. Więcej razy się to już nie stało mimo że odłączałem i włączałem różne przewody. W każdym razie nic to nie pomogło ale chyba muszę go do jakiegoś specjalisty zanieść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 października 2014 Udostępnij Napisano 8 października 2014 prawdopodobnie poszedł procesor wewnętrzny od podczerwieni.Niektóre marantzy mają styłu przełącznik na zewnętrzny zewnętrzny czujnik i wewnętrzny (Internal/external remote control).Podobne przypadki są na elektrodzie w modelu PM78.Ja też podobnie miałem za czasów dvd w Fergusonie też pilot nie reagował z powodu zapychania sie pamięci co dzień poszedł na servis i wymienili cały moduł.Jak masz gwarancje to wysyłaj na serwis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordonio Napisano 8 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2014 Cytat prawdopodobnie poszedł procesor wewnętrzny od podczerwieni.Niektóre marantzy mają styłu przełącznik na zewnętrzny zewnętrzny czujnik i wewnętrzny (Internal/external remote control).Podobne przypadki są na elektrodzie w modelu PM78.Ja też podobnie miałem za czasów dvd w Fergusonie też pilot nie reagował z powodu zapychania sie pamięci co dzień poszedł na servis i wymienili cały moduł.Jak masz gwarancje to wysyłaj na serwis To chyba nie to, bo pilot wszystkie pozostałe funkcje pilota działają dobrze. Nie działa tylko przycisk Power. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 października 2014 Udostępnij Napisano 8 października 2014 A jak odłączysz od sieci na 5-10min to działa ci z pilota?Spróbuj wyzerować pamięć.Najlepeij było by sprawdzić na jakimś pilocie Logitecha czy da sie włączyć z pilota wtedy by było wiadomo czy może pilot jest walnięty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordonio Napisano 8 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2014 Tak, odłączałem i tak resetowałem 2 razy już pamięć- nie pomaga. Faktycznie musze spróbować z innym pilotem, ale myślę że to nie kwestia pilota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 października 2014 Udostępnij Napisano 8 października 2014 Spróbuj zrobić reset ustawień i wyzerowanie pamięci może wzmak dostał jakieś zawiechy poprzez kombinacje z pilota:Kody działaja na wiekszości amplitunerów ja tak robiłem na swojm SR5004 na twojm tez powinny działać chodź nie mam pewności.reset ustawień robi się poprzez jednoczesne naciśnięcie SURROUND MODE i CLEAR przez co najmniej 3 sekundy. Tu jest kod jak ktoś by chciał jak wydostać sprzęt z trybu serwisowego :Aby wydobyć sprzęt z trybu serwisowego należy trzymać jednocześnie SURROUND MODE, EXIT i CLEAR przez co najmniej 3 sekundy.Jeżeli za chwilę ponownie się wyłączy tzn. że jednak coś jest uszkodzone Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordonio Napisano 8 października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2014 Reset niesety nie pomaga, w tym modelu robi się go poprzez przyciski Select + ATT Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinacz66 Napisano 8 października 2014 Udostępnij Napisano 8 października 2014 najprościej będzie ściagnąć apke na smartfona od marantza i sprawdzić czy działa przez tel.Tymi programami mozna sterować podstawowymi funkcjami urządzenia wtedy wykluczy się co jest walniete czy pilot czy co w urzadzeniu.W sklepie google jest parę apek patrz czy twoj model obsługuję dana apka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts