mewa2002 #1 Napisano 12 października 2014 Witam, potrzebuję pomocy w sprawie kupna jakiegoś zestawu lub osobno. Kupiłem telewizor samsung 48h6400. Teraz przydałoby się do niego dokupić jakieś kino domowe. Wybór jest ogromny i im więcej czytam tym większy mętlik w głowie. Więc wolałbym wysłuchać jakichś rad/propozycji od specjalistów. Chciałbym wydać jakieś 3-3,5tyś max. Najlepiej coś nowego ale i używane ewentualnie też mogło by być. Używałbym go do filmów 70% a 30% muzyka z mocnym basem i czystym sopranem. Pokój ma 19-20m2. Głośniki miały by stać przy tv i 2 ewentualnie za narożnikiem w celu efektu surround czyli 5.1. Dziękuję i prosze o jakieś wskazówki/propozycje. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 13 października 2014 Witaj,myślę że najbardziej optymalnym dla Ciebie zestawem będzie amplituner Onkyo TX-NR535 lub Yamaha RX-V477 z kolumnami Jamo S526 HCS i optymalny do nich subwoofer.Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań służę pomocą. Cytat Witam, potrzebuję pomocy w sprawie kupna jakiegoś zestawu lub osobno. Kupiłem telewizor samsung 48h6400. Teraz przydałoby się do niego dokupić jakieś kino domowe. Wybór jest ogromny i im więcej czytam tym większy mętlik w głowie. Więc wolałbym wysłuchać jakichś rad/propozycji od specjalistów. Chciałbym wydać jakieś 3-3,5tyś max. Najlepiej coś nowego ale i używane ewentualnie też mogło by być. Używałbym go do filmów 70% a 30% muzyka z mocnym basem i czystym sopranem. Pokój ma 19-20m2. Głośniki miały by stać przy tv i 2 ewentualnie za narożnikiem w celu efektu surround czyli 5.1. Dziękuję i prosze o jakieś wskazówki/propozycje.[attachment=4852:1.JPG] Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mewa2002 #3 Napisano 13 października 2014 YAMAHA RX-V477 + BD-S477 + JAMO S526HCS + JAMO SUB360 Czy taki zestaw będzie ok i w miarę przyzwoicie grało? Czy ten sub nie będzie za duży do tego pokoju i nie będzie dudnił?Oraz co zrobić z tylnimi głośnikami? czy postawić/zamocować je na ścianie? wtedy gdy będę siedział na sofie głośniki będą grały z pół metra ode mnie. Chyba że odsunąć cały narożnik z pół metra w stronę tv?I jeszcze jedno. Jakie kable głośnikowe kupić do tego zestawu? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 14 października 2014 Zacznę od subwoofera, SUB 360 do Twojego pomieszczenia będzie za duży, spokojnie wystarczy SUB 260. Tyle głośniki możesz spokojnie powiesić na ścianie, odległości i poziom głośności na poszczególne głośniki jest ustawiany z poziomu amplitunera. Kwestia kabli do ostatni punkt, proponuję trochę lepszy kabel do kolumn przednich i centralnego np. Chord Carnival Classic lub Van den Hul Snowline, na tył natomiast można spokojnie zaoszczędzić.Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań lub oferty finansowej jestem do dyspozycji. Cytat YAMAHA RX-V477 + BD-S477 + JAMO S526HCS + JAMO SUB360 Czy taki zestaw będzie ok i w miarę przyzwoicie grało? Czy ten sub nie będzie za duży do tego pokoju i nie będzie dudnił?Oraz co zrobić z tylnimi głośnikami? czy postawić/zamocować je na ścianie? wtedy gdy będę siedział na sofie głośniki będą grały z pół metra ode mnie. Chyba że odsunąć cały narożnik z pół metra w stronę tv?I jeszcze jedno. Jakie kable głośnikowe kupić do tego zestawu? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach