prev Napisano 2 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2014 Witam!Niedawno dorwałem gramofon Sony PSJ-10. Niestety, ma on problem z prawym kanałem - nie dość że dźwięk z płyty jest na nim słaby to jeszcze niesamowicie buczy (z lewego kanału wychodzi czysty dźwięk). Wymieniłem samą wtyczkę chinch jednak problem nadal występuje.Czy przelutowanie całkiem nowego kabla wystarczy żeby pozbyć się tego problemu? Dodam że gramofon jest fabrycznie bez uziemienia (potwierdza to nawet instrukcja). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 2 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2014 Sprawdź jeszcze kabelki przy wkładce - może tam coś nie styka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 2 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2014 Cześć.Stawiałbym tutaj na uszkodzenie połączeń, lub na samą wkładkę. Mój znajomy miał podobny problem jakiś czas temu, po zmianie wkładki problem zniknął. Oczywiście zanim podejmiesz jakiekolwiek decyzje, sprawdź poprawność połączeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 2 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 grudnia 2014 Powielę kolegów diagnozy i obstawiałbym przerwę na przewodach. Taki troszkę chłopski sposób - KONIECZNIE po odłączeniu wkładki sprawdź czy na mierniku masz przejście z wtykiem rca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 3 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2014 Kolega chyba stracił zainteresowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 3 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2014 Cytat Kolega chyba stracił zainteresowanie. eee tam, naprawił i słucha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik1982 Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2014 Jest jeszcze opcja, że wejście phono, gdziekolwiek to podłącza ma niekontaktującą masę. Najlepiej byłoby pod wejście phono podłączyć jakieś cichutkie źródło dzwięku - np. mp3 playera ustawionego na MINIMALNĄ głośność i zobaczyć, czy dalej będzie przydźwięk. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2014 Lub podłączyć inny gramofon, lub podłączyć ten gramofon pod inny wzmacniacz.Mi się wydaje, że wina jest po stronie drapaka, ale wszystkie opcje są warte sprawdzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik1982 Napisano 5 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2014 a takie głupie pytanie... (ale to chyba na obydwu kanałach by buczało) - masz spęte razem masy gramofonu i masę przedwzmacniacza? - na ogół z tyłu urządzeń jest taka śrubka, albo pin masowy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2014 Jak Autor pisał na początku : Cytat Dodam że gramofon jest fabrycznie bez uziemienia (potwierdza to nawet instrukcja). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik1982 Napisano 6 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2014 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Nie rozumiem, jaki sens ma zadanie pytania i kompletne olanie otrzymanych odpowiedzi. Ciekawe, czy choć je przeczytałeś ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik1982 Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 Kurcze, a mi się wydawało, że ja z buciorami bezpośrednio wbijam. A tutaj widzę non stop takie sytuacje - wbija ktoś, zadaje pytanie, oczekuje, że ludzie poświęcą swój czas, później ani dziękuję, i ślad po takim zaginie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2014 No to nie pierwszyzna, a tylko zbędny bałagan się robi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Nie pierwszy taki i nie ostatni Ale chociaż MY przy okazji możemy sobie poklikać Dla mnie jest to rozwijające, bo czasem w nawet najbardziej banalnym temacie może być sporo rzeczy nowych dla mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Klik . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts