Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam!
Niedawno dorwałem gramofon Sony PSJ-10. Niestety, ma on problem z prawym kanałem - nie dość że dźwięk z płyty jest na nim słaby to jeszcze niesamowicie buczy (z lewego kanału wychodzi czysty dźwięk). Wymieniłem samą wtyczkę chinch jednak problem nadal występuje.
Czy przelutowanie całkiem nowego kabla wystarczy żeby pozbyć się tego problemu? Dodam że gramofon jest fabrycznie bez uziemienia (potwierdza to nawet instrukcja).
Napisano
Cześć.

Stawiałbym tutaj na uszkodzenie połączeń, lub na samą wkładkę. Mój znajomy miał podobny problem jakiś czas temu, po zmianie wkładki problem zniknął.
Oczywiście zanim podejmiesz jakiekolwiek decyzje, sprawdź poprawność połączeń.
Napisano
Jest jeszcze opcja, że wejście phono, gdziekolwiek to podłącza ma niekontaktującą masę. Najlepiej byłoby pod wejście phono podłączyć jakieś cichutkie źródło dzwięku - np. mp3 playera ustawionego na MINIMALNĄ głośność i zobaczyć, czy dalej będzie przydźwięk.
Napisano
Kurcze, a mi się wydawało, że ja z buciorami bezpośrednio wbijam. A tutaj widzę non stop takie sytuacje - wbija ktoś, zadaje pytanie, oczekuje, że ludzie poświęcą swój czas, później ani dziękuję, i ślad po takim zaginie...
Napisano
Nie pierwszy taki i nie ostatni icon_sad.gif

Ale chociaż MY przy okazji możemy sobie poklikać icon_wink.gif Dla mnie jest to rozwijające, bo czasem w nawet najbardziej banalnym temacie może być sporo rzeczy nowych dla mnie icon_smile.gif