MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 no to jak dla mnie to jest zagadkabo to niema sensuMoże do kina używasz jakichś specyficznych ustawień.A w stereo np. własnychPróbowałeś jakiegoś trybu muzycznego ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 ale trybu muzycznego do czego? do sluchania muzyki? np z cd ? czyli nie w stereo a np. music enchancer 7ch enchancer? (jeden z trybow) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 to jest fajny efekt zwiększania dynamikion powinien też działać w trybie 2.1do tego powinieneś tam mieć specjalne tryby takie jak np cinema, music ,..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 dla trybu stereo to ja w rx nie moge nic innego zrobic jak podbic basy czy sopranychyba ze nie wiem o czyms bo jak wspomnialem instrukcja w jezyku angielskimam tylko jeszcze takie cos 2ch stereodirect....auto lub offinitializ ale w tym initialize nic nie moge zrobicjest tylko napisane press again w nawiasie strzaleczka to initialize Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 moby te tryby wszystkie dzialaja i jest wykop ze glowa malaale ja ja je wlaczam to graja mi juz wszystkie glosniki centralny tylne i miski tez przez foniketrybow tam jest tyle ze idzie sie pogubic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 to po włączeniu 2ch stereo włącz enchancer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 jak wlacze 2ch stereo to graja mi tylko przody...a jak dozuce enchancer na pilocie to przelacza mi sie na dwa tryby1. MUSIC ENHANCER Straight Enhan...albo2. 7ch Emchancerale te dwa tryby enchancer automatycznie wlaczaj wszystkie glosniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 no to cos tu jest nie takenchancer powinien działac w trybie 2.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Moby a moze tak zresetowac cala rx (przywrocic ustawienia fabryczne)zrobic na nowo kalibracje i zobaczyc wtedy o co kaman?ja kiedys zmienialem ustawienia typunp.Hall in Amsterdamdsp level....zmienilem na +3dBinit dlyroom size....2liveness....10TAM BYLO WIECEJ TYCH TRYBOW I TAM NAGRZEBALEMno tak mam stereo to tylko 2 ewentualnie sua enchancer to juz wiecej glosnikow Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 to zresetuj ustawienia enchancer może nie działać wraz z innymi funkcjami np. pogłosu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 zaraz to moze troche potrwac musze sobie przypomniec heheheh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 to chyba bedzie initialize cancel w takich specjalnych ustawieniach? nie ? mam racje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 chyba nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 kiedys jak tak zrobilem to nawet stacje radiowe mi usunelotam jeszcze impedancje sie ustawianadusilem enter i wyswietlilo DSP PARAMENTER pozniej INITIALIZE VIDEOENTERINITIALIZE ALLENTER ??????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 QRDE robie ENTER najwyzej bede ustawial miesiac hehehehe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 trzeba próbować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 poszloale jest jak bylo chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 zobacze jutromusze syna do spania uszykowac...wydaje mi sie ze jeszce w BD cos mam namieszane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 w bD jest cos takiegopost process up mix ....off albo noe6 (sinema albo music)moze tam tkwi problemno ale co ma piernik do wiatraka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 pokasowalem wszystkoa czy kalibracje automat. moge przeprowadzic z podlaczona fonica?bo cos chyba juz mi sie klarujejutro bede dalej sie bawilznikam szykowac syna i siebie na nocke...pozdrawiam i spokojnej nocy zycze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Oczywiście że teraz trzeba zrobić kalibrację z podłączona Foniką.Mam jeszcze jedna sugestię:Przed kalibracja podłącz subwoofer do wejścia o większej wartości czułości.Chodzi o to żeby grał ciszej kiedy pokrętło głośności na nim jest ustawie na głośniej.Będzie wtedy mniejszy przydźwięk z subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 to gdzie podlaczyc kabel z tylu subwoofera ? SUB INPUT 100 mV czy 500 mVBO JA CALY CZAS MAM NA 100mVDOBRA ROZUMIEM JUZ...NIE DOCZYTALEM UWAZNIE DAC NA 500 mMoby jestes WIEEELLLKKKIII powtorze sie ale to prawdaale jeszcze tak i tak dokupie jakis wzmak....bo nie ma to jak wzmacniacz chyba do stereo, nie wiem czy KD za np.15 tysi sam ampli. bedzie gral dobrze w stereo jak sam wzmacniacz, do tego tylko przystosowanyja z mojej rx jestem bardzo zadowolony, ale stereo pozostawia troche do zyczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Przy takim ustawieniu kolumn , lepiej mieć układ 2.1 niż czyste stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 zrobie szefie jak nakazalesa powiedz mi, w tych trybach dspjuz lepiej nic nie zmieniac.mam racje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 lepiej je sobie darowaćza to enchancer jest naprawdę dobrym wynalazkiemjuz dla niego warto kupić Yamahe AVwyjscie słuchawkowe daje dobre przetwarzanie dźwięku z płyt nagranych na kolumny ( jakie są prawie wszystkie ) do symulacji sztucznej głowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts