michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 sztuczna glowa? niezleja mam glowe alu spuchnieta od mysleniamysle ze ja nawywijalem jak popodnosilem roznego typu wartosci w tych trybach dspa jest ich tam ladnie (glowa boli)jutro tylko kalibracjano moze cos tam podniose jakies wartosci heheh (ale zapisze sobie ustawienia przez mikrofon i porownam z wlasnymi)a ten sub przed kalibr. zapiac po 500 mV a potem dac na 100mV tak jak mam rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Z dobrym subem w obudowie zamkniętej mógłbyś mieć znacznie lepszy bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 kupie wzmak a pozniej subka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 naprawdę dobry taniej jest zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 MobyDick no prosze Ciegdybym umialto moze juz bym mialalejak widzisz jestem w tym zielony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Jak potrafisz sam zrobić podkładkę chłodzącą to i subwoofer byś potrafił a puki co możesz zrobić bi-ampingJesli wysokie tony podobają Ci się bardziej z Foniki a jest za slaba, to możesz podłączyć fonikę przewodem z złaczami hi na miśkach i niskie do Yamahy. ( oczywiście po wyjęciu zwór) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 cos tam o tym slyszalem ale sam nie wiem czy to cos da hahahahabi amping ale wtedy fonica i w miare dobre stereo idzie na bok chybanie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Masz 2 komplety przewodów. Cieńsze do Foniki i grubsze do Yamahy.Wtedy Fonika na pewno nie będzie za słaba i mnie będzie się tak grzać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 najpierw ogarne kalibracjepoznij bede myslam o reszcieSZEFIE A TEN dENON DA KOPA MISKĄ ?No to jutro wogole nie pojde spac po nocce a moja zona mnie zakatrupi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Mówisz o 520ae ?Nie jestem pewienYamaha którą masz powinna mieć dobrego kopa.Z włączonym enchancerem trudno jej powinno być dorównać wzmacniaczom stereo w jej cenie ( nowej) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 no o tyma jakiego bylbys pewientylko znowusz nie wyskocz mi z cena jak za tamty wielkie kolumny na 120 mkw chyba tannoy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Z tańszych to te Xindaki o których pisałem.A pierwszy mi przyszedł do głowy wzmacniacz za 9 tys QBA AmpliQ1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 no to musze ja ustawickurde co ja robie zlealbo juz tak jestem glupi ze wymyslam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 gubie sie w tym wszystkimspokojnej nocy zycze Tobie jak rowniez tym co to wszystko czytajaznikam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 dobrej nocy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 MobyDick jestes?a powiedz mi czy bi-amping nie obciazy za mocno rx? martwie sie o impedancje miskow, chociaz w rx mam ustawione na 6 ohmjedyne co chcialbym zrobic po kalibracji to podniesc glosnosc dla poszczegolnych glosnikowjak bedzie trzeba miski ustawie na smallno i jeszcze ta czestotliwos subwoofera zrobie jakby co na 80hznie wiem co z centralnym jak wyjdzie i co z tylnimi(small czy large)ale z tymi trybami DSP nie bede robil nic.jeszcze mysle jakie mam ustawienia w BD S671 bo nie wiem co myslec o tym o czym pisalem wczesniejto sa jakies ustawienia dzwieku wyjscia czy cos post process up mix ....off albo noe6 (sinema albo music)moze tam tkwi problem ze slychac wszystkie glosniki na stereo nnchancer (musze to obczaic) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 Pamiętaj żeby usunąć zwory ( to bardzo ważne, bez tego możesz uszkodzić oba wzmacniacze)rx bez problemu działa z kolumnami 4 ohmto jest tylko ustawienie takie 6 ohm ( tym się zupełnie nie przejmuj)Fonika jest do kolumn 8 ohm i działa z 4ohmowymiPrzy biampingu oba wzmacniacze będą mnie obciążone.Ich moc będzie zupełnie wystarczająca.Wszystkie kolumny ustaw na small ( to odciąży Yamahe najbardziej i rozwiąże problem z zbyt mała odległością od ścian)ustawienie na small sprawi że bas poniżej 80Hz ( ustawione przez Ciebie) będzie podawany na subwoofer a Yamaha dobierze jego optymalna ilość w BD ustaw music do odtwarzania muzykisub ustaw na 80Hzw menu powinna być ewentualnie możliwość odłączenia głośników których nie chcesz używać,zawsze możesz wyłączyć głośniki których nie chcesz używać ( powinno być: large, small , of )jeśli brak takiej opcji , można odłączyć je fizycznie (przed kalibracją) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 (edytowany) mam takie ustawieniazrobie jak piszesztakze jutro wezme sie ostro za robote...juz kiedys mialem podlaczone miski w bi wire ale jakos nie czulem roznicy w dzwieku w miskach ma zlącza http://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/test_missionm.shtmltam gdzies jest fototo pod jakie fonike ? jakby co ?ps.jestem w pracy i tak chwilami dochodze do komputeradziekuje za fajne rady bede testowal jakby co Edytowano 22 grudnia 2014 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swoją wypowiedź zamiast pisać jeden swój post po drugim... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 a jak bym chcial ten b-amping..to pewnie musialbym zrobic kalibracje dopiero po podlaczeniu b-ampingu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 22 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 po pierwsze usuwasz blaszki z przyłączy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Fonike podłączasz do złącz HFYamahe do LFprzewodami głośnikowymipoza tym wszystko tak jak jest terazchyba trzeba będzie troszkę przyciszyć Fonike jej potencjometrem ( jeśli gra teraz głośniej niż Yamaha na tych samych nastawach głośności Yamahy) Cytat a jak bym chcial ten b-amping..to pewnie musialbym zrobic kalibracje dopiero po podlaczeniu b-ampingu tak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 22 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 grudnia 2014 wielkie dzieki Mobyzrobie jak napisalesznikam i biore sie za prace....do jutra jakby coDZIEKUJE ZA CIERPLIWOSC DOBRANOCjeszcze jedno podczas kalibracji FONIKE zrobic glosnosc na maxa czy calkowicie wyciszyc te foniczke ????????????????????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 jest moze moj szef Moby ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Co tam słychać ?) Cytat jeszcze jedno podczas kalibracji FONIKE zrobic glosnosc na maxa czy calkowicie wyciszyc te foniczke ????????????????????? Najlepiej by było zrobić , żeby grała tak samo głośno jak Yamaha. ( kiedy każdy z tych wzmacniaczy obsługuje obie sekcje głośników) ( do tego przed zrobieniem bi-ampingu możesz podłączyć np. kanał lewy do Yamahy a prawy do Foniki i regulować potenciometrem Foniki jak balansem aż dźwięk będzie na środku. Miejsce jak potem ustawić potencjometr można oznaczyć np. jakimś plasterkiem) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 witay Moby dziekizobacze co da sie zrobic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Moby........ustawienia mikrofonu typuEQ TYPE AUTO PEQPEQ SELECT.....NATURAL lub FLAT to padaczkadopiero PEQ SELECT FRONT (mikrofon) badz wlasne ustawienie EQ to stereo jest lepszezmienie glosnosc glosnikow i ustawie korektor lepiej....wszystki glosniki zrobie na smal a suba na 80 Hzpisales kiedys ze wszystkie glosniki ustaw na small a bas zrob na 80 hz (chodzilo Tobie o suba 80 Hz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts