MobyDick Napisano 23 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Kiedy ustawisz wszystkie na small a suba ograniczenie częstotliwości działania (nie pamiętam jak to się tam nazywa) to częstotliwości z wszystkich kanałów poniżej 80Hz pójdą na tego suba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Moby...jak dla mnie jestes BOGIEM hahahawszystkie utwory odrzyly i to na niepozornej FONICE a co byloby gdybym kupil cos lepszego ????? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 23 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Moby .....mam do Ciebie prosbeprzesluchaj utwor... Dave Brubeck - Take Five.... ale z plyty lub mp3sluchalem go w stereo (dosyc glosno z enchancer, lub bez) i wydawalo mi sie jakby, trabka byla w prawej kolumni (nie po srodku)czasami bylo niby po srodku, ale nie jestem pewien (wydaje mi sie , ze ta trabka, uciekala mi do prawej kolumny)lewa kolumna, perkusja. basik, ladnie cykalo (prawa rowniez ladnie cykalo) pisze w takim jezyku zrozumialym dla wszystkich (fakt, ze obok lewej kolumny mam subwoofer)tak ma byc ? czy znowusz cos mi nie wyszlo z kalibracja ?ogolnie to jest suuupeeerrr.....napisz mi gdzie mieszkasz a pojdziemy na zajebista wodke bo gdyby nie Ty, to nie wiedzialbym o moim wyjsciu PRE-OUT. ze moge podlaczyc dodatkowy wzmacniacz, jak i o tym, jak podlaczyc moje glosniki w BI-AMPIN-guwielki SZACUNEK dla Ciebie PANIE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Na wódkę możemy pójść jak wybierzesz się na pielgrzymkę do miasta świętej wieży Na razie to raczej trudne masz do mnie jakieś 400 kmenchancer, nie powinien mieć wpływu na lokalizację lewo-prawo,najwyżej jakieś ustawienia DSP odnośnie akustyki jakiegoś pomieszczenia mogą to zakłócać.Zamiast myśleć o nowym wzmacniaczu lepiej pomyśl o dobrym głośniku subniskotonowym To jest teraz największy problem Twojego systemu.Gratuluję uzyskania wyraźnie lepszego dźwięku bez żadnych inwestycji Masz jeszcze spore rezerwy w ustawieniu i akustyce pomieszczenia.Ale rozumiem że mógłbyś za to wylecieć z domu przez okno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 23 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2014 Cytat enchancer, nie powinien mieć wpływu na lokalizację lewo-prawo,najwyżej jakieś ustawienia DSP odnośnie akustyki jakiegoś pomieszczenia mogą to zakłócać. No pewnie, że nie powinien mieć, ale jak się daje dwa różne wzmacniacze, to nie ma się co dziwić.A wódkę sobie wypijcie, może Wam się wyrówna Ale nie będzie to miało nic wspólnego z prawidłowym odbiorem stereo Panowie ja jestem jeszcze na forum Audio, czy w Matrixie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 No chyba za dużo wypiłeś aniołku Jeden wzmacniacz obsługuje basa drugi resztę pasma Na tym polega bi-ampingdo tego te miski mają 2 pary przyłączyJak widzisz Michał jest zadowolony.A to że w trakcie utworu muzyk chodzi po scenie nie jest niczym dziwnym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 24 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 MobyDick..... mysle ze dobrze wszystko zrobilem, z tym ustawieniem tak samo glosno foniki jak i rxfakt teraz moge rogolowac ilosc sopranu jeszcze przez potencjometr glosnosci co do subka, to na pewno masz racje, no i jeszcze masz racje z tym ze moglbym przez okno wyleciec MobyDick.....ZDROWYCH WESOLYCH SPOKOJNYCH SWIAT zycze Tobie jak i wszystkim czytajacym wszystko to, co ja wywolalem, na tym forum i tym co mi odpisywali rowniez Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 Wielkie dzięki I ja również życzę Ci wszystkiego najlepszego. Duuużo przyjemności ze słuchania muzyki.No i może możliwości lepszego ustawienia ulubionych kolumn.Wesołych świąt Wszystkim Tym mniej zadowolonym z mojej obecności na tym forum również. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ribondeal Napisano 24 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 Spokojnych, pogodnych w rodzinnym gronie Świąt Michale z Wronek i pamiętaj o Brubaker zawsze , take five .Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 24 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 Mały głośnik ale byk doszła lepiej pisz tutaj Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 24 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2014 jutro sie odezwedobranoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2014 Moby witam Ciebie, jak i reszte z forummysle nad tym subkiem i chyba go zrobieproblem tylko z kupnem tego glosnika ale opanuje to jakosa wyciszenie do tego nowego wezme z tygo starego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2014 Wytłumienie nie jest w nim niezbędne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 25 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2014 hmmmmczyli z tego starego wystarczypiszac do Ciebie abys Ty mi zrobil taka obudowe, nie mialem na mysli, zeby byla ladnachodzilo mi o surowy stan, nawet w elementachotwor pod glosnik i wzmacniacz zrobilby mi stolarzpokrylbym koszty przesylki jak i elementow (no i za Twoja PRACE ROWNIEZ)Piszesz ile ? i tyle masz na PRZELEWIE ZMYKAM SPAC Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2014 Każdy stolarz to zrobi pewnie lepiej ode mnie I najprawdopodobniej taniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 Cytat No chyba za dużo wypiłeś aniołku Jeden wzmacniacz obsługuje basa drugi resztę pasma Na tym polega bi-ampingdo tego te miski mają 2 pary przyłączyJak widzisz Michał jest zadowolony.A to że w trakcie utworu muzyk chodzi po scenie nie jest niczym dziwnym Michalwronki Cytat przesluchaj utwor... Dave Brubeck - Take Five.... ale z plyty lub mp3sluchalem go w stereo (dosyc glosno z enchancer, lub bez) i wydawalo mi sie jakby, trabka byla w prawej kolumni (nie po srodku)czasami bylo niby po srodku, ale nie jestem pewien (wydaje mi sie , ze ta trabka, uciekala mi do prawej kolumny) Nie sądzę, by koledze Michalwronki chodziło tu o wędrowanie muzyka po scenie, ale o lokalizację instrumentu na scenie. Ok, niech Ci będzie, że tylko do kalibracji chciałeś podłączyć Fonicę i Yamahę do kanału lewego i prawego.Nie mam ciasnego móżdżku jak piszesz gdzie indziej. Potrafię sobie wiele wyobrazić. Masz alkomat, by stwierdzać, że coś wypiłem? Na czym polega bi-amping doskonale wiem. I do czego mogą służyć dwie pary zacisków głośnikowych.Z tego co wiem nie stawiałbym jako pewnik tego, że Michał jest w pełni zadowolony. Ale chyba się obawia do tego publicznie przyznać. No cóż, czas pokaże.Oczywiście ze względu na niego wolałbym, by był w pełni zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 Cytat Cytat No chyba za dużo wypiłeś aniołku Jeden wzmacniacz obsługuje basa drugi resztę pasma Na tym polega bi-ampingdo tego te miski mają 2 pary przyłączyJak widzisz Michał jest zadowolony.A to że w trakcie utworu muzyk chodzi po scenie nie jest niczym dziwnym Michalwronki Cytat przesluchaj utwor... Dave Brubeck - Take Five.... ale z plyty lub mp3sluchalem go w stereo (dosyc glosno z enchancer, lub bez) i wydawalo mi sie jakby, trabka byla w prawej kolumni (nie po srodku)czasami bylo niby po srodku, ale nie jestem pewien (wydaje mi sie , ze ta trabka, uciekala mi do prawej kolumny) Nie sądzę, by koledze Michalwronki chodziło tu o wędrowanie muzyka po scenie, ale o lokalizację instrumentu na scenie. Ok, niech Ci będzie, że tylko do kalibracji chciałeś podłączyć Fonicę i Yamahę do kanału lewego i prawego.Nie mam ciasnego móżdżku jak piszesz gdzie indziej. Potrafię sobie wiele wyobrazić. Masz alkomat, by stwierdzać, że coś wypiłem? Na czym polega bi-amping doskonale wiem. I do czego mogą służyć dwie pary zacisków głośnikowych.Z tego co wiem nie stawiałbym jako pewnik tego, że Michał jest w pełni zadowolony. Ale chyba się obawia do tego publicznie przyznać. No cóż, czas pokaże.Oczywiście ze względu na niego wolałbym, by był w pełni zadowolony. Okazuje się że podstawowym problemem jest tu pomieszczenie i brak możliwości prawidłowego ustawienia w nim kolumn MISSIN M35i.W tym przypadku użycie najlepszego wzmacniacza stereo niezbyt wiele tu pomoże. W audio zawsze może być lepiej. Wiele tu można poprawić.Trudno być pewnym że Fonika jest w pełni sprawna. Najprawdopodobniej jej potencjometr jest zanieczyszczony. Jestem pewien że w obecnej sytuacji wykorzystanie dość wysokiego modelu amplitunera AV wraz z głośnikiem subniskotonowym da lepsze efekty niż eksperymenty z podłączaniem dowolnych wzmacniaczy stereo w układzie 2.0. Bardzo pomocna jest tu możliwość użycia automatycznej kalibracji głośników. Wprowadzone korekcje są tu bardzo pomocne. Bi-amping przydał się do uzyskania właściwego i oczekiwanego rodzaju brzmienia. Do ideału wiele brakuje. Jest jednak wyraźnie lepiej. Przekonałeś się że w przynajmniej kilku sprawach w tym przypadku nie pomyliłem się. Czyżby kwestia wpływu jakichś substancji była również moim trafnym spostrzeżeniem ? I czy to doprowadziło do takiej reakcji jaka widzieliśmy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 Źle mnie zrozumiałeś. Wyjaśniam.Chodzi o to, że pisząc o substancjach, np. o alkoholu trzeba by to zbadać fizycznie. A alkomatem tego przecież nie sprawdzałeś.Pudło Do reakcji jaką widzieliście (z kim? a może występujesz jako "pluralis maiestaticus"?) doprowadziły wpisy Twoje (w zdecydowanej mniejszości, ale jednak) i Ribondeala. I to także wie wiele osób. Nie chcę pisać o sprawie w tym wątku, niebawem przeczytasz we właściwym.Że problemem jest pomieszczenie i brak możliwości prawidłowego rozmieszczenia kolumn wiadomo już z pierwszych postów tego wątku.Takie też były moje stwierdzenia.Co mogę Ci szczerze przyznać, to ogromna cierpliwość, upór w próbach obejścia tego. Ale czasami rozsądnymi środkami się nie da zbyt wiele uzyskać. Oczywiście można jechać z Krakowa do Warszawy przez Wronki, ale ... . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 Cytat Źle mnie zrozumiałeś. Wyjaśniam.Chodzi o to, że pisząc o substancjach, np. o alkoholu trzeba by to zbadać fizycznie. A alkomatem tego przecież nie sprawdzałeś.Pudło Do reakcji jaką widzieliście (z kim? a może występujesz jako "pluralis maiestaticus"?) doprowadziły wpisy Twoje (w zdecydowanej mniejszości, ale jednak) i Ribondeala. I to także wie wiele osób. Nie chcę pisać o sprawie w tym wątku, niebawem przeczytasz we właściwym.Że problemem jest pomieszczenie i brak możliwości prawidłowego rozmieszczenia kolumn wiadomo już z pierwszych postów tego wątku.Takie też były moje stwierdzenia.Co mogę Ci szczerze przyznać, to ogromna cierpliwość, upór w próbach obejścia tego. Ale czasami rozsądnymi środkami się nie da zbyt wiele uzyskać. Oczywiście można jechać z Krakowa do Warszawy przez Wronki, ale ... . W tym wypadku to była najlepsza droga. Znalazłem sposób aby ulubione kolumny mogły zagrać w tym pomieszczeniu ( bo nie da się go zmienić od tak sobie), do tego muszą stać tak jak stoją i trudno zapewnić im lepsze warunki do pracy. Do tego wszystko co było potrzebne było w zasięgu ręki. Była to najprostsza droga i najkrótsza. Gdybym był na miejscu od razu bym to poradził. Od początku wcale nie było wszystko wiadomo.A swoją droga warto spróbować zacząć od czegoś prostego jeśli chodzi o Fonike. Na początek spróbuj ( przy wyłączonym sprzęcie ) dość gwałtownie poruszać potencjometrem głośności. Jeśli na ścieżkach potencjometru zebrały się zanieczyszczenia , jest szansa że się oddzielą. Jeśli to nie pomorze trzeba wtrysnąć do obudowy preparat konserwujący potencjometry taki jak np. Kontakt PR. Można go nabyć w sklepach elektronicznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 No i super. Spróbuję to ogarnąć jakoś moim ciasnym móżdżkiem Najważniejsze by Michał był zadowolony. Na pewno napisze za jakiś czas czy wszystko jest tak, jak chce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 Cytat No i super. Spróbuję to ogarnąć jakoś moim ciasnym móżdżkiem Najważniejsze by Michał był zadowolony. Na pewno napisze za jakiś czas czy wszystko jest tak, jak chce. No to jeszcze nie ogarnąłeś tego ?Zrozumiałeś przynajmniej do czego miał posłużyć plasterek ?Mój ty aniele Kilka razy już pisał że jest zadowolony.Jednak zawsze może być lepiej. <<<<( to moja opinia) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 26 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2014 f1angel....Prosze Cie daj spokojMoby pomogl jak umial i powiem Tobie wiecej...jest okej ale zawsze trzeba probowac wielu opcji, wybrac najlepsza :nigdy nie powiem zlego slowa na Moby....takze jak dla mnie jest spoko gosc i wszyscy ktorzy to czytaja niech sobie to uzmylowia, ze warto posluchac jego propozycji mam FONICE ale sam widze ze nie jest to wzmak do moich MISSION M35imoi subwoofer to jest lipa juz kiedys ktos mi pojechal, ze on tylko dudni (chociaz jest mi on obojetny, bo nie jestem jakis wybredny)takze jak dla mnie to Moby jest gosciem i gosciem bedzie nadal wolalbym znalezc jakis wzmacniacz jako koncowke mocy, zeby to stereo bylo fajniejsze jeszce jak obecnie (fonica)http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-audio-yama...html#1a351fbb10 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 27 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2014 Ja tego nie neguję. Obaj chyba źle mnie w tej sytuacji rozumiecie.MobyDick jeśli idzie o wiedzę techniczną (jak obszerną, to się pewnie niebawem przekonamy) jest gościem przez duże G. Ale jeśli Twierdzisz, że poziom kultury pana MB jest równie wysoki, to moim zdaniem się mylisz.Albo nie czytałeś innych postów, gdzie obaj wylali na mnie wiadra pomyj.Cokolwiek bym nie pisał, to nigdy nie posunąłem się do nazywania kogoś ubliżającymi mu epitetami.W tej kwestii pan MB zniżył się niemal do poziomu pana Ribondeala.Ty Michalwronki będziesz zadowolony... do czasu gdy nie usłyszysz innych (wcale nie droższych) kolumn w swoim pokoju.Ok, daję już spokój, nie odezwę się w tym temacie więcej. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 31 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2014 Szczęśliwego Nowego Roku życzę wszystkim osobom obecnym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 1 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2015 Dużo satysfakcji muzycznych w Nowym Roku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts