michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 a jak zrobie recznie tak na zero w ustawieniach ampli ? to bedzie zle? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 teraz ?bez regulowania gałką z tyłu sobabaaardzo źle Wygląda na to że jest ciągle za głośnoWłaśnie dlatego narzekasz na ten amplituner.Jest źle wyregulowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 MobyDick ja zawsze nadmiar basu kontrolowalem potecjometrem z tylu suba mialem go na pol....teraz mam na maksa po tej kalibracji....no i gra ale cichutko...no to chyba o to w tym wszyskim chodzi aby ta galka byla na maksa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 zupełnie nie o to chodzi, żeby na maksa chodzi o to żeby Yamaha ustawiła optymalniezwykle w instrukcji jest żeby ustawić tą gałkę na początku w połowie skalii jeśli nie zmieścimy się w zakresie w którym ona reguluje trzeba to korygować do skutkuSposób działania takiej obudowy jaką masz w subwooferze sprawia że redukuje wychylenia membrany głośnika.Dlatego mimo że jest tam głośnik tylko 20cm średnicy może on zastąpić np. głośnik 25cm na zewnątrz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 u mnie w instrukcji bylo volume na ciut mniej niz pol glosnosci w subie i tak zrobilem a crosoower high cut na max...z tym ze ja w subie mam volume, filter i phase i te dwa ostatnie zrobilem na max Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 filter powinien być na maxvolume na połowe ( i o tym cały czas mówiłem to jest głośność subwoofera)phase jak chcesz bo yamaha to skoryguje samawygląda na to że volume powinno być ustawione jeszcze niżej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 no i tak zrobilem ciut mniej jak polowa volume a reszta na max jutro zrobie jeszcze nizej tak na 1/4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 zrób tak a potem przeprowadź jeszcze raz kalibrację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 okej szefie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 teraz zrobil mi 160 Hz ale zrobie jak pisales wczesniej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 teraz galke z tylu suba volume mam na pol i juz lepiej go sychac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 a co z tymi kablami do kolumn? musza byc grube ? czy moge zalozyc ciut ciensze, bo te co mam lodwo wchodza w terminale ide nynac...pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 pewnie że możesz założyć cieńsze (skoro te ledwo wchodzą )dobre przewody RESON DNM są litymi żyłami o średnicy 1mm czyli w przekroju 0,78 mm kwadratowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 20 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 grudnia 2014 a moze zaproponowalbys mi jakies do mojego sprzetu? pod warunkiem, ze bedzie roznica dzwieku,,,,tylko za rozsadna cene. zaloze ciut ciensze i wtedy podlacze te fonike zobacze co to bedzie. mimo wszystko chcialbym miec lepsze stero Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 Myślę że w Twoim przypadku dobieranie lepszych kabli może przynieść tyle samo korzyści co przysłowiowe kadzidło umarłemu Po pierwsze: Ustawienie kolumnPo drugie: Więcej elementów pochłaniających dźwięk ( np. dywan na podłodze)Po trzecie: Subwoofer który nie będzie tak buczał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 witam wszystkich.....MobyDick podlaczylem ciensze kable....przez czincz podlaczylem fonike i do rx a do foniki podpiolem mission.... stereo o wiele lepsze tylko zeby to gralo musze fonike zrobic na maxa glosnosc i wtedy robie juz glosno jak chce wszystkie glosniki przez rx....jak kiedys mialem samego bd s671 podlaczonego, to potencjometry czeszczaly wjak diabli a mission pierdzialy...teraz jest okej....chyba tak ma byc fonike na maxa i jest wszystko okej...chyba ze cos jest nie tak to mnie naprowadz na wlasciwy tordzieki Tobie dowiedzialem sie ze do rx moge podlaczyc inny wzmacniacz lub koncowke....jestes WIEEELLLKIIII teraz bede zbieral na jakis fajny wzmak i polacze to razempozostaje pytanie jaki ten wzmacniacz kupic ? http://olx.pl/oferta/yamaha-a-s500-wzmacni...html#8464ed93b3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 To że Fonika jest na max to jest zupełnie normalne.Ta Yamahe kupiłeś nową ?Bo coś mi się wydaje że chyba coś jest nie tak z jej końcówkami mocy.Może była źle naprawiana.Jeśli podłączasz do nie inne końcówki mocy to niema znaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 nowa i nic nie bylo przy niej robione a dlaczego mowisz ze jest cos nie tak z maja rx ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 miałem okazje dokładnie poznać nieco niższy od Twojej model Yamahyi jako wzmacniacz stereo była naprawdę dobra. Była podłączona do głośników znacznie wyższej klasy.Dlatego sadze że jeśli gra gorzej od Foniki to coś z nią musi być nie tak.Albo coś jest nadal w niej źle ustawione.Napisz mi tylko czy jeśli jest teraz ustawiona na max (Fonika) , to gra głośniej niż Yamaha przy takim samym ustawieniu głośności Yamahy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 MobyDick fonika gra lepiej (wiecej cykaczy) rx sama tez gra dobrze ale to kino domowe, i do wzmacniacza stereo nie ma porownania tak mi sie wydajeale w stereo tylko? poprostu wlaczy oba i puscic na stereo fonike zrobic na maxa i zobaczyc jak glosno bedzie grala rx jak bede podkrecal jej galke ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 a gra teraz z subwooferem włączonym ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 no gra ale moge go wylaczyc z tylu suba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 nie o to chodzi.Pytałem czy Fonika gra głośniej w stosunku do subwoofera.Wczoraj miałeś go ustawionego ciągle za głośno.Jesli Fonika gra głosniej teraz to subwoofer gra ciszej w stosunku kanałów przednichDo słuchania stereo dobrze jest używać ustawienia stereo + subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalwronki Napisano 21 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 mam teraz radio wlaczone na stereo przody graja glosniej niz sub ale slychac go, bo jak go calkowicie wylacze to basu jest mniej...potencjometr glosnosci z tylu suba mam na pol....teraz przez fonike jest wiecej sopranow niz przed tem jak mialem glosniki podlaczone bezposrednio do rx (stereo jest lepsze) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2014 a jak trochę przyciszysz fonikę , nie robi się gorzej ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts