engelo Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Witam użytkowników forum,Zakupiłem aukcyjnie ww. monitor z wejściem HDMI, wbudowanymi głośnikami i wyjściem audio. Monitor przeznaczony jest PS3. Planowałem podłączyć konsolę za pomocą kabla hdmi do monitora, a dźwięk puścić zewnętrznie na głośniki przez wyjście audio z monitora. Okazało się jednak, że gniazdo audio jest uszkodzone i na chwilę obecną dźwięk leci z glosnikow monitora, które są bardzo niezodowalające. Czy jest jakiś sposób (switch) żeby podłączyć głośniki a obraz był dalej przesyłany do monitora? Z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Cześć.A masz jakieś inne głośniki, wzmacniacz ? Do czego chcesz to podłączyć ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Swich to jest przełącznik. I tego tu nie potrzebujesz. Są za to urządzenia do rozgałęziania sygnału HDMI.np http://sklepwideo.pl/details.php?id=ai100410To jest tylko przykład i jest takich sporo innych.Są również aktywne (zwykle droższe) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
engelo Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Nad głośnikami się zastanawiam jeszcze, chciałem najpierw sprawdzić jak monitor w ogóle działa. Jakie opłaca się do 100 zł kupić głośniki żeby pasowały do tego urządzenia do rozgałęziania? Podłącza się je za pomocą złącza hdmi? Zależy mi na prostych 2-0, bez subwoofera, ale zeby w miare dobrze graly. Wybaczcie laikowi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Zapewne coś znajdziesz, ale będzie to skromny zestawik. Może poszukaj wśród używanych, jest szansa trafić na coś lepszego niż nówka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
engelo Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Nie za bardzo rozumiem w jaki sposób rozgałęziacz rozwiąże mój problem z uszkodzonym wyjściem audio w monitorze. Kabel hdmi z konsoli podłączam do rozdzielacza, pozniej jeden kabel hdmi idzie do monitora a drugi hdmi do głośników? Czy potrzebny bedzie do tego aktywny rozgałęziacz? Nie wykluczam, że kupie uzywane glosniki, jakas propozycja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Do tego żeby miały wejście HDMI musisz chyba szukać wśród sounbarów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
engelo Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Jak najlepiej dobrać rozgałęziacz i głośniki w miare zeby bylo znosnie cenowo i dosc dobrze gralo? Nie znam sie niestety na tym i nie chce kupic sprzetu ktory nie zadziala w tej konfiguracji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 9 grudnia 2014 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Czy jest jakieś inne wyście audio w konsoli ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
engelo Napisano 9 grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2014 Z tego co wiem, to nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts