Krzysztof W Napisano 2 stycznia 2015 Napisano 2 stycznia 2015 WitamWłaśnie stałem się posiadaczem zestawu cambridge sonata i potrzebuję pomocy w doborze kolumn. Salon ok 25m2, budżet do 1500zł ( więcej nie wydołam ), muzyka jazz, klasyka dobry rock. Lubię jak słyszę wysokie dźwięki, wokal na wierzchu i dynamiczne brzmienie z wyraźnym basem.Wolałbym kolumny podłogowe. Moc amplitunera 2x40 nie wiem jakie kolumny pociągnie, nie musi głośno grać. Kolumny chyba nowe używki to trochę ryzyko. Myślałę o audio pro avanto fs 2.0 ale budżet lekko nadszarpnięty.Proszę o poradę i może jakieś propozycje na priv - kryswis@poczta.onet.plZ góry dziękuję. Odpisz, cytując
Marcinzp Napisano 2 stycznia 2015 Napisano 2 stycznia 2015 Mam Sonatę z Monitor Audio BR2 w 16 m2. Mi to brzmienie odpowiada, wysokie i niskie o których mówisz są zadowalające. Może z nowych Monitor Audio M4. Odpisz, cytując
Krzysztof W Napisano 2 stycznia 2015 Autor Napisano 2 stycznia 2015 Dzięki za odpowiedź - tak myślę czy nie za mały ten sprzęt do salonu 25m. ale może z dobrymi głośnikami jakoś wydoła. Odpisz, cytując
Marcinzp Napisano 2 stycznia 2015 Napisano 2 stycznia 2015 Jeżeli nie chcesz muzyką przestawiać mebli, to z kolumnami o rozsądnej skuteczności powinno wystarczyć. Odpisz, cytując
Krzysztof W Napisano 2 stycznia 2015 Autor Napisano 2 stycznia 2015 Cytat Jeżeli nie chcesz muzyką przestawiać mebli, to z kolumnami o rozsądnej skuteczności powinno wystarczyć. to znaczy jakimi? masz jakieś typy? Odpisz, cytując
Marcinzp Napisano 3 stycznia 2015 Napisano 3 stycznia 2015 Pisząc o "rozsądnej" skuteczności głośników miałem na myśli minimalną wartość, która zapewni możliwość w miarę głośnego grania przy niezbyt dużej mocy Sonaty. Należy też dodać, że większość producentów zawyża w danych katalogowych skuteczność głośników. Rzeczywista bywa o ładnych kilka decybeli mniejsza. Myślę że w naszym przypadku za bezpieczną można przyjąć minimalną wartość skuteczności katalogowej na poziomie 89-90 dB. Odpisz, cytując
Krzysztof W Napisano 3 stycznia 2015 Autor Napisano 3 stycznia 2015 Dzięki za poradę takich poszukam. Mam zamiar wybrać się z "klockami" na odsłuch może coś mnie zaskoczy. Odpisz, cytując
Marcinzp Napisano 3 stycznia 2015 Napisano 3 stycznia 2015 Nie ma sprawy. Przypomnę jeszcze na marginesie, że głośniki wyjęte prosto z kartonu brzmią gorzej od takich które pograły już z kilkadziesiąt godzin. Odpisz, cytując
Recommended Posts