DAB76 Napisano 12 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 12 stycznia 2015 Witam wszystkich Zostałem szczęśliwym lub nieszczęśliwym posiadaczem kolumn Prelude PSF-1 i mój dotychczasowy zestaw DENON 735AR przestał grać jak powiniendzwięk zrobił sie zimny i mam wrażenie że sie gubi przy natłoku dzwięków i gra basem , za dużo basu , może jest to kwestia ustawienia Mam kłopot teraz bo nie wiem co dalej , czytałem że podobno idealnie pasują do wzmacniaczy Electrocompanieta, na nowe to nie wydolę używane to koszt od ok. 4k , ale w tej cenie jest nowy ABRAHAMSEN , Inny wzmacniacz czy konćówka , mam wyjscie PREQUT , czytam i czytam i kręćka dostaje Pokój ok20mkwota jaką chciałbym przeznaczyć to 5tyś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAB76 Napisano 16 stycznia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2015 Zobiłem mały rekonesans w dwóch sklepach , nawiasem pisząc pierwszy raz byłem i obsługa 1 klasa w jednym zaproponowali mi CAMBRIG końcówkę +strem magic a w drugim staneło na PIONIEER , bo chciałem mieć możliwość podpięcia DVD w jednym ze sklepów sprzedawca zasugerował wymianę kolumn , żeby sprzet ten co mam zostawić tylko dobrać jakieś inne kolumny wiem że trzeba robić odsłuch , ale też chciałbym być tzw zdecydowanym klientem a nie żę może ten albo tamtenpodpowiecie jakieś propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gibson Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2015 Cytat Mam kłopot teraz bo nie wiem co dalej , czytałem że podobno idealnie pasują do wzmacniaczy Electrocompanieta, na nowe to nie wydolę używane to koszt od ok. 4k , ale w tej cenie jest nowy ABRAHAMSEN , Electrocompaniet ECI-2 ostatnio był wystawiony za 2k: http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-electrocom...99-ID4pfdn.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 16 stycznia 2015 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2015 Co trzeba zrobić sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym poście. Wzmacniacz Denon 735R jest dobrym wzmacniaczem i choć mocny, to jednak nie ta klasa, nie ta jakość a przede wszystkim nie to brzmienie by zagrać dobrze z tymi dość wymagającymi i nieco specyficznie grającymi kolumnami.Są co najmniej dwie możliwości. Albo dobierzesz odpowiedniej jakości wzmacniacz i to raczej używany.Albo zmienisz kolumny na bardziej "przyjazne", odpowiadające Twojemu gustowi.Żadne tam Cambridge czy Pioneery. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts