DAB76 #1 Napisano 12 stycznia 2015 Witam wszystkich Zostałem szczęśliwym lub nieszczęśliwym posiadaczem kolumn Prelude PSF-1 i mój dotychczasowy zestaw DENON 735AR przestał grać jak powiniendzwięk zrobił sie zimny i mam wrażenie że sie gubi przy natłoku dzwięków i gra basem , za dużo basu , może jest to kwestia ustawienia Mam kłopot teraz bo nie wiem co dalej , czytałem że podobno idealnie pasują do wzmacniaczy Electrocompanieta, na nowe to nie wydolę używane to koszt od ok. 4k , ale w tej cenie jest nowy ABRAHAMSEN , Inny wzmacniacz czy konćówka , mam wyjscie PREQUT , czytam i czytam i kręćka dostaje Pokój ok20mkwota jaką chciałbym przeznaczyć to 5tyś Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DAB76 #2 Napisano 16 stycznia 2015 Zobiłem mały rekonesans w dwóch sklepach , nawiasem pisząc pierwszy raz byłem i obsługa 1 klasa w jednym zaproponowali mi CAMBRIG końcówkę +strem magic a w drugim staneło na PIONIEER , bo chciałem mieć możliwość podpięcia DVD w jednym ze sklepów sprzedawca zasugerował wymianę kolumn , żeby sprzet ten co mam zostawić tylko dobrać jakieś inne kolumny wiem że trzeba robić odsłuch , ale też chciałbym być tzw zdecydowanym klientem a nie żę może ten albo tamtenpodpowiecie jakieś propozycje Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gibson #3 Napisano 16 stycznia 2015 Cytat Mam kłopot teraz bo nie wiem co dalej , czytałem że podobno idealnie pasują do wzmacniaczy Electrocompanieta, na nowe to nie wydolę używane to koszt od ok. 4k , ale w tej cenie jest nowy ABRAHAMSEN , Electrocompaniet ECI-2 ostatnio był wystawiony za 2k: http://olx.pl/oferta/wzmacniacz-electrocom...99-ID4pfdn.html Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #4 Napisano 16 stycznia 2015 Co trzeba zrobić sam sobie odpowiedziałeś w pierwszym poście. Wzmacniacz Denon 735R jest dobrym wzmacniaczem i choć mocny, to jednak nie ta klasa, nie ta jakość a przede wszystkim nie to brzmienie by zagrać dobrze z tymi dość wymagającymi i nieco specyficznie grającymi kolumnami.Są co najmniej dwie możliwości. Albo dobierzesz odpowiedniej jakości wzmacniacz i to raczej używany.Albo zmienisz kolumny na bardziej "przyjazne", odpowiadające Twojemu gustowi.Żadne tam Cambridge czy Pioneery. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach