Bennia Napisano 3 lutego 2015 Udostępnij Napisano 3 lutego 2015 Witam ,mam aktualnie wzmacniacz sansui ta-300, i potrzebuje gramofon do niego, znalazlem cos takiego ; http://allegro.pl/sansui-sr-222-mkv-i5037364432.html (to jest akurat moj budzet maksymalny), ale tez zstanawiam sie nad tym http://allegro.pl/exclusiv-thorens-td-280-...5010702996.html , czytalem na forum ze jest mocno polecany thorents td318 ale nie moge go znalesc narazie, czy lepiej poczekac i szukac td318 /oglnie slucham rock + classic , chwilowo do wzmacnicza sa podlaczone altusy, mialem zmienic najpierw kolumny ale jedzie dosyc duza ilosc plyt do mnie i wiedzac ze bedzie mnie to korczylo to stwierdzilem ze zmienie jednak kolejnosc dziekuje i pozdrawiam i milej nocki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 4 lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 lutego 2015 W telegraficznym skrócie.Odpuść sobie Thorensa td 280. Jeśli już to Sansui, ale nie w tej cenie. Maksymalnie 1000 zł. A najlepiej kup TD318 lub TD320. Pojawaają się na aukcjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 4 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2015 oki rozumiec.hmm, oki i nie dobrze , bede musial sie uzbierac we duza cierpliwosc a tak ladnie by pasowal wyzualnie ten sansui .dziekowac i milego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 4 lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 lutego 2015 Cześć. Czekaj na Thorensa TD318, lub 320. Jak trafi się u człowieka od którego ja kupowałem to podeślę Ci link. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 4 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2015 Witam witam,dawno sie nie odzywalem, ale nie bylo nawet czasu dotknac wzmacniacza.oki oki, czekam cierpliwie, aczkolwiek bedzie to trudne , bo juz w nastepnym tygodniu dostawa płyt chyba musze je głeboko gdzies schowac .dziekowac dziekowac .miłego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 5 lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 lutego 2015 Śledź aukcje tego faceta :http://www.ebay.co.uk/sch/analogrevival/m....788.m1543.l2654Ja od niego kupiłem 318-tkę i jakiś czas temu jeden z użytkowników także. Sprzęt ma zadbany i pakuje go bardzo solidnie do wysyłki. Oczywiście można znaleźć TD318 i 320 u innych osób (sprawdzałem, jest kilka pozycji). Podaję ten link, bo człowiek jest sprawdzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 5 lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 lutego 2015 Tu masz ogłoszenie na hifi.pl:http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/06/183867.phpWarto zapytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 5 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2015 oki dzieki,narazie jakby niemial zadnych aukcji na sprzedaz.zobaczymy Cytat Śledź aukcje tego faceta :http://www.ebay.co.uk/sch/analogrevival/m....788.m1543.l2654Ja od niego kupiłem 318-tkę i jakiś czas temu jeden z użytkowników także. Sprzęt ma zadbany i pakuje go bardzo solidnie do wysyłki. Oczywiście można znaleźć TD318 i 320 u innych osób (sprawdzałem, jest kilka pozycji). Podaję ten link, bo człowiek jest sprawdzony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 5 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2015 oki dziekowac,juz wysłałem maila z zapytaniem skąd jesti jakies fotek, bo o cena on pisze ze niema co targowac miłego Cytat Tu masz ogłoszenie na hifi.pl:http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/06/183867.phpWarto zapytać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 5 lutego 2015 Udostępnij Napisano 5 lutego 2015 Wrzuć na forum fotki jak Ci je podeśle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 6 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2015 juz załaczam co wy na to,jadyny problem, ze gramofon jest z Bydgosc . Cytat Wrzuć na forum fotki jak Ci je podeśle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 6 lutego 2015 Udostępnij Napisano 6 lutego 2015 Ja bym brał. Za swojego zapłaciłem 1000 zł, ale tutaj masz prawie nową wkładkę i solidny docisk. Gramofon w bardzo ładnym stanie. Nie ma się co zastanawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 6 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2015 (edytowany) oki,no to bierzem,tylko ta odległosc moze bede w warszawie w nastepnym tygodniu , to bedzie blizej dziekowac za pomoc jeszczce raz, dam znac jak juz go posucham milego Edytowano 16 lutego 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 Nie wiem, czy już kupiłeś, ale poproś sprzedającego o solidne zabezpieczenie.Mój szedł z Niemiec do Anglii. Poprosiłem sprzedającego o podwójny karton. Tak więc gramofon dotarł bez najmniejszego uszczerbku. Sama plinta ma zabezpieczenie w postaci śruby transportowej, więc jest ona nieruchoma na czas podróży. Talerz miałem zdjęty i umieszczony na spodzie pudła pomiędzy dwiema taflami styropianu. Ramię zabezpieczone taśmą. Pokrywa owinięta folią kanapkową. Dookoła warstwa styropianu i podwójny karton z grubej tektury. Takie zabezpieczenie eliminuje szansę uszkodzenia w bardzo dużym stopniu.Oczywiście najlepiej byłoby odebrać osobiście, ale nie zawsze jest to możliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 8 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 (edytowany) Witam ponownie,Nie kupilem jeszczy.Plan jest odbior osobiste za kilka dni, co prawda musze i tak jakosz zabespieczyc, bo bedzie jehal prawie 1000 km po naszych drogach zanim zaparkuje na swoim miejscu Dam znac jak go zdobede.Dzieki jeszcze raz za info.Milego Edytowano 16 lutego 2015 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 lutego 2015 Udostępnij Napisano 8 lutego 2015 1000 km !?? Za pieniądze na paliwo miałbyś niezłą wkładkę. Zastanów się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 9 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2015 Witam1000 km od miejsca odbioru do domu, ale nie specialnie, tak naprawda nadkladam drogi z Warszawy do Bydgoszczy ( czyli 600 km ) a juz paczka 40 kg plyt juz czeka do odsluchania takze niewiem czy wytrzymam z ciekaniem niestety Milegoy Cytat 1000 km !?? Za pieniądze na paliwo miałbyś niezłą wkładkę. Zastanów się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 10 lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 lutego 2015 W takim razie daj znać jak już będziesz miał gramofon w domu. Foty mile widziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bennia Napisano 13 lutego 2015 Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 2015 witam,juz kupione podlaczone, i 4-5 otworow podsłuchu było, była pozna godzina (nie mogłem zaszalesc), takze dlatego mało czasu było zeby moc komentowac, jedno jest pewny musze znalescz dobry sposob na czyszczenia płyt, znalałem metoda na kleju drewnianym , moze to sprobuje postraam wiecej po weekendzie sie wypowiedziec i fotki podrzucic miłego Cytat W takim razie daj znać jak już będziesz miał gramofon w domu. Foty mile widziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 13 lutego 2015 Udostępnij Napisano 13 lutego 2015 A więc Gratulacje !!! Czekam na opis wrażeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts