lu106 #1 Napisano 8 lutego 2015 WitamMam zakupiony amplituner Denon AVR-2307 i do tego na 90% kupię kolumny Joma S 606Wszystkie pliki muzyczne będą puszczane z komputera.W komputerze mam płytę główną Gigabyte GA-MA770T-UD3Mam następujące wyjścia:http://www.ocinside.de/assets/mainboard/gi...p_part2_big.jpgPrzypuszczam, że są 3 sposoby na podłączenie:HDMI, RCA SPDIF (Coaxial), Optyczne SPDIF,Nie wiem, które najlepiej wykorzystać, żeby utrata, jakości dźwięku była jak najmniejsza.Proszę o podpowiedzi.Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Estek #2 Napisano 8 lutego 2015 Ja rowniez dorzucam sie do pytania , chcialbym polaczyc :Yamaha htr-6040 z x-fi fatal1ty champion platinum , wczesniej uzytkownik jacek75 doradzil mi abym zakupil kable RCA/jack i tak tez zrobilem , kupilem trzy kable na : front/centalny/tylni i w karcie dzwiekowej zabraklo miejsca na subwoofer czy powinienem uzyc Adapter 2 x 6,3mm jack?Jesli tak ktore glosniki powinienem polaczyc razem centralny i subwoofer?Zastanawiam sie jeszcze nad tym przednim panelem ktory otrzymalem wraz z karta dziekowa zauwazylem iz na przednim panelu znajduje sie wyjscie optical in/out czy to wyjsc nie bylo by lepsze?Pozdrawiam Esstek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
michalwronki #3 Napisano 8 lutego 2015 witayja mam przez światłowód ( podobno najlepiej ) do yamaha rx v1900 a pozniej na yamaha as500 jako koncowke mocyale szczerze Tobie powiem, ze wszystko zalezy od tego jak ustawisz sobie korektor w samym odtwarzaczu muzycznym w kompie, czy uzywasz jeszcze jakis programow do korekcji muzyki itd.ja lubie duzo cykania i mam chyba tego za wiele mam rowniez menadzer realtek hd audiopozostają Tobie próby itdpozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MobyDick #4 Napisano 8 lutego 2015 Moim zdaniem najlepiej jest podłączyć amplituner kina domowego do komputera właśnie złączem cyfrowym. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach