markot84 Napisano 28 marca 2008 Udostępnij Napisano 28 marca 2008 Witam wszystkich.Zabardzo nie wiem co mam zrobić, mam zamiar zakupic kino domowe i nie wiem od czego zacząć jaki mam sprzęt kupić a co dopiero kolumny. Jestem laikiem w tych rzeczach i prosze was o Pomoc. Troszeczkę się dowiadywałem po sklepach i każdy co innego twierdzia a ja mam coraz większy kłopot. Mam zamiar kupić pełne kino domowe (aplituder,dvd,głośniki +sub) chciałbym przeznaczyć kwotę do 5500 tyś całość bez kabli oczywiście. powierzchnia urzytkowa to pokój 22 m2. Chciałbym słuchac więcej muzyki tak z 70% a 30 kino. Muzyka preferowana to klubowa trace i techno. Czyli interesuje mnie głeboki i soczysty bas. Proszę o pomoc co mam zrobić. Ktoś mi zaoferował taki zestaw : Denon 1508 + DENON 1740 + Dali Concept Power. CZY BĘDZIE DOBRY?. pROSZĘ O RADĘ I POZDRAWIAM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 marca 2008 Udostępnij Napisano 28 marca 2008 A patrzyłeś na zestawy KD oparte na amplitunerze i DVD Harmana?Sprzęt ma być nowy, czy dopuszczasz używany?Gdzie mieszkasz i czy odsłuchiwałeś i oglądałeś jakieś zestawy poza tym Denonem?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 28 marca 2008 Udostępnij Napisano 28 marca 2008 markot84Wybrałeś najniższy model Denona z nowej serii, jednak możesz zwrócić uwagę na wyższy model 1708 z tej aukcjihttp://www.allegro.pl/item330915160_denon_...pt6_kredyt.htmlI na kabelki jeszcze starczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markot84 Napisano 28 marca 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 marca 2008 mieszkam niedaleko wrocławia oczywiście nowy sprzet każda propozycja mile widziana . dziekia mam pytanie prosze napiszcie mi jaka jest różnica miedzy modelem denon 1508 a 1708 czy dla takiego laika jak ja potzrebuję wyższy model proszę o odpowiedz dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 29 marca 2008 Udostępnij Napisano 29 marca 2008 Trudno jest określić czy usłyszysz różnicę między tymi dwoma modelami amplitunerów. Nie znam Twojej percepcji słuchu. Jeżeli uważasz że mogą grać podobnie lub różnice w dźwięku są na tyle nie istotne, to nie warto dopłacać tych 400zł różnicy. Chociaż warto kupować rzeczy najlepsze na jakie nas w danym momencie stać, takie jest moje zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markot84 Napisano 4 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2008 dziekuję za odpowiedzi choć nadal nie wiem co mam zrobić proszę was o jeszcze jedną opinię n atemat tego zestawu HARMAN KARDON AVR 247+DVD 27+NORTHRIDGE CINE pack kolega mi tłumaczył żę jbl jest jak znalazł dla tych którzy lubią słuchać muzyki klubowej że dzwięk z tych kolumn charakteryzują sie dobrym basem.Ja się wacham między zestawem denona z głosnikami dali concept6 a harman kardon z głosnikami jbl northridge cine pack oczywiście oba zestawy z sub, Prosze was o dobre opinie dziekuje i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 4 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2008 Te zestawy zagrają całkiem inaczej. Powinieneś posłuchać, które brzmienie bardziej Ci odpowiada. Ja wybrałbym Harmana ale to kwestia gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts