Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam wszystkich.

Zabardzo nie wiem co mam zrobić, mam zamiar zakupic kino domowe i nie wiem od czego zacząć jaki mam sprzęt kupić a co dopiero kolumny. Jestem laikiem w tych rzeczach i prosze was o Pomoc. Troszeczkę się dowiadywałem po sklepach i każdy co innego twierdzia a ja mam coraz większy kłopot. Mam zamiar kupić pełne kino domowe (aplituder,dvd,głośniki +sub) chciałbym przeznaczyć kwotę do 5500 tyś całość bez kabli oczywiście. powierzchnia urzytkowa to pokój 22 m2. Chciałbym słuchac więcej muzyki tak z 70% a 30 kino. Muzyka preferowana to klubowa trace i techno. Czyli interesuje mnie głeboki i soczysty bas. Proszę o pomoc co mam zrobić. Ktoś mi zaoferował taki zestaw :
Denon 1508 + DENON 1740 + Dali Concept Power. CZY BĘDZIE DOBRY?. pROSZĘ O RADĘ I POZDRAWIAM
Napisano
A patrzyłeś na zestawy KD oparte na amplitunerze i DVD Harmana?
Sprzęt ma być nowy, czy dopuszczasz używany?
Gdzie mieszkasz i czy odsłuchiwałeś i oglądałeś jakieś zestawy poza tym Denonem?

Pozdrawiam
Napisano
mieszkam niedaleko wrocławia oczywiście nowy sprzet każda propozycja mile widziana . dzieki

a mam pytanie prosze napiszcie mi jaka jest różnica miedzy modelem denon 1508 a 1708 czy dla takiego laika jak ja potzrebuję wyższy model proszę o odpowiedz dzięki
Napisano
Trudno jest określić czy usłyszysz różnicę między tymi dwoma modelami amplitunerów. Nie znam Twojej percepcji słuchu. Jeżeli uważasz że mogą grać podobnie lub różnice w dźwięku są na tyle nie istotne, to nie warto dopłacać tych 400zł różnicy. Chociaż warto kupować rzeczy najlepsze na jakie nas w danym momencie stać, takie jest moje zdanie.
Napisano
dziekuję za odpowiedzi choć nadal nie wiem co mam zrobić proszę was o jeszcze jedną opinię n atemat tego zestawu HARMAN KARDON AVR 247+DVD 27+NORTHRIDGE CINE pack kolega mi tłumaczył żę jbl jest jak znalazł dla tych którzy lubią słuchać muzyki klubowej że dzwięk z tych kolumn charakteryzują sie dobrym basem.Ja się wacham między zestawem denona z głosnikami dali concept6 a harman kardon z głosnikami jbl northridge cine pack oczywiście oba zestawy z sub, Prosze was o dobre opinie dziekuje i pozdrawiam