arti Napisano 26 marca 2015 Udostępnij Napisano 26 marca 2015 ania_woj jak z Twoim uruchomieniem gramofonu TT1?Udalo sie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 26 marca 2015 Udostępnij Napisano 26 marca 2015 Cytat woj jak Kiedyś wypiłem, nie najlepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Ja także jestem pewien, czy coś się wyjaśniło w kwestii Twojego gramofonu. Zamówiłeś chociaż ten pasek ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 27 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2015 witam dałam gramofon do serwisu i przed chwilą dzwoniła do mnie pani z informacją, że trzeba wymienić napęd i wkładkę. Koszt naprawy to 280 zł. Opłaca się to robić? Czy lepiej kupić inny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Moim zdanie nie wymienialbym wkladki ( chyba ze jest uszkodzona ). Zapytaj Pani w servisie czemu chca to zrobic. Wiekszosc z 280 zlotych pojdzie wlasnie na wkladke. Chyba ze wstawia jakas podstawowa za male pieniadze. Niech kobieta poda wiecej szczegolow dotyczacych kosztow. Co ile bedzie kosztowac.Wkladka tyle, naped tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Co dokładnie trzeba wymienić ? Napęd ? Pasek ? Jaka wkładka ma być tam założona ? Niech poda Ci wszystkie detale. Jak mają Ci założyć wkładkę za 70 zł i pasek za 20 zł, to sporo sobie liczą za usługę.Jeżeli chcą żebyś zapłaciła 300 zł, to niech podadzą Ci wszystkie detale. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 27 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Pani się nie zna na szczegółach technicznych niestety i nie potrafi podać żadnych informacji... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Dziwna odpowiedz Pani z servisu. To niech Ci da do telefonu osobe ktora odpowie na Twoje pytania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Zwykłe zbywanie klienta. Na Twoim miejscu poprosiłbym o wysłanie w takim razie na maila wiadomości z podanym konkretnie elementami wymagających wymiany, oraz dokładnego modelu wkładki z opisem cen poszczególnej pozycji, a także jasno określoną ceną samej usługi.Nie daj się nabić w butelkę. A jak nie może inaczej, to faktycznie poproś o rozmowę z serwisantem, on wie dokładnie co będzie robił, ile to będzie kosztowało i ile życzy sobie za robociznę.Spisz to na kartce i daj Nam znać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 27 marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 marca 2015 dobrze, będę dzwonić. Jak się coś dowiem to dam znać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 27 marca 2015 Udostępnij Napisano 27 marca 2015 Zapewne pasek 10zł, wkładka koło 100zł, reszta to robocizna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 29 marca 2015 Udostępnij Napisano 29 marca 2015 Cytat dobrze, będę dzwonić. Jak się coś dowiem to dam znać Cos juz wiadomo w sprawie TT1? Skad taka cena za servis? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Szczerze mówiąc też jestem Ciekaw jak się potoczyła cała ta sprawa z serwisem. mam nadzieję, że nie dasz się naciągnąć na zbędne koszty. Gramofon masz całkiem niezły, ale naprawa na taką sumę w porównaniu do wartości gramofonu, to trochę dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Technik powiedział, że zainstaluje taką samą wkładkę jak była, igła się w starej złamała. Trzeba wymienić pasek i nasmarować napęd. Zdecydowałam się na naprawę, nikt inny się nie chciał tego podjąć a sama nic bym nie zdziałała. A teraz mam do Was pytanie. Gramofon niedługo będzie sprawny a co z resztą? Co muszę kupić żeby to mi ładnie grało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 A czym dysponujesz obecnie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 7 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Niczym, muszę sama skompletować wszystko. Tylko gramofon dostałam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 No to koniecznie musisz napisać jaki masz budżet i czego szukasz. Pomocna bedzie tutaj zakładka Pierwsze Posty :\http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html [ Pierwsze posty - i nie tylko to!, Czyli jak pisać i korzystać z Forum, by wszyscy byli zadowoleni. ]Przemyśl temat i dawaj znać, będziemy myśleć co dalej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Cytat Technik powiedział, że zainstaluje taką samą wkładkę jak była, igła się w starej złamała. Trzeba wymienić pasek i nasmarować napęd. Cholercia, chyba wezmę się za "naprawę "gramofonów. U mnie taka usługa to...czteropak. Ale nieważne, skoro nie było innej opcji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 7 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 kwietnia 2015 Był czas, żeby zaproponować Koleżance pomoc . Z drugiej strony to faktycznie żadna filozofia, oczywiście pomijając kalibrację wkładki, za co zazwyczaj usługodawcy życzą sobie w granicach 100-150 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 8 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 Jak się człowiek nie zna to niestety trzeba płacić. Pisałam o moim budżecie w pierwszym poście. Mianowicie do dyspozycji mam około 1500 zł, a czego już odliczam te 300 zł na naprawę. Nie robi mi różnicy czy sprzęt będzie nowy czy używany. Chciałabym połączyć gramofon z odtwarzaczem CD, bo mam pełno fajnych płyt, których nawet nie chce mi się puszczać na laptopie. Więc potrzebuję jakiegoś wzmacniacza, najlepiej z odtwarzaczem o ile to możliwe i przyzwoite głośniki. Wynajmuję pokój więc muszę się liczyć ze współlokatorami i tym, że akurat nie muszą kochać tego czego słucham Macie jakieś rady? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 Jak duży masz ten pokoik (ale stawiam, że pewnie szukać będziemy monitorów) i jakie brzmienie lubisz, ciepłe chłodne ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 8 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 około 11 m2 mam w pokoju. Wstyd się przyznać, ale nie mam pojęcia co to ciepłe i zimne brzmienie :/ słucham głównie rocka i elektoniki, może to będzie jakaś podopowiedź Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 Ciepłe brzmienie to takie gdzie ciężar przeniesiony na wyższy bas, niską średnicę, bez analitycznej ostrej góry pasma ( głos pana W. Manna, lub Cohen'a ?), dźwięk nie ma natarczywości, ma jakby plastyczny rekasacyjny charakter. Zimny podkreśla ostrą górę, twardy, suchy techniczny bas( pani Senyszyn, muzyka z telefonu, plastikowe głośniki z komputera).Oczywiście to takie skrajne przypadki, może nawet średnio trafione Rocka można słuchać na różne sposoby, jeden woli masywne gitary i solidny dół, inny analizę talerzy w perkusji i pisk drutów gitar. Sorry jak głupie porównanie, ale może lepiej nie popadać zbytnio w skrajności, jak się nie wie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania_woj Napisano 8 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 z tego co napisałeś Jacku to chyba skłaniam się ku ciepłemu brzmieniu. Uwielbiam gitary "mięsiste" (mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi ) i basy. Brzmienie ciepłe/zimne zależy od ustawień, typu głośników czy innych rzeczy? Te pytania pewnie wydają Wam się głupie, ale nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 8 kwietnia 2015 Czyli zostaje 1200 zł na wszystko, jak rozumiem? To na kolumny, wzmacniacz i CD niewiele, szczerze mówiąc. Ale jak trzeba, się zmieścić w tym budżecie, to damy radę. Wzmacniacz z CD raczej jest rzadkością. Były kiedyś nie najgorsze "kombajny" NADa i Onkyo,czyli amplitunery CD, ale ostatnio tego nie widuję. Chyba trzeba będzie kupić oddzielnie wzmacniacz i CD.Do 11 m2 zdecydowanie polecam monitorki (kolumny podstawkowe). I to przypuszczam, że nie staną na standach, tylko na jakiejś półce lub biurku? Mam rację?Jak blisko ściany tylnej i bocznych będą stały? Jakiś rysunek pokoju w raz z zaznaczeniem mebli i planowanego ustawienia kolumn oraz miejsca gdzie będziesz siedziała by się przydał. Jeśli dasz radę. A jak nie, to obrazowo opisz co i jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts