polik1 Napisano 11 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 Hm, w takim razie zakładając (z pewną dozą optymizmu), że standy będą inwestycją w przyszłość i wydam na nie 400-500 zł, to czy będzie w ogóle sens je ustawiać z Edifierami? Chodzi mi o to, czy jakoś poprawi się jakość dźwięku? Nie oczekuję cudów, ale czy powinienem coś usłyszeć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 11 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 Jakiś tam sens ma i poprawi. Ale to jak z dobrymi drogimi kablami do tanich kolumn. Lepiej kupić lepsze kolumny a tańsze kable.Tak i tu. Poprawi się, ale naprawdę zagra lepiej dopiero z odpowiednio dobrymi kolumnami. No chyba, że standy będą inwestycją na przyszłość i kiedyś kupisz podobne wielkościowo ale lepsze jakościowo monitorki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 Uważam że będzie to miało sens, ale tylko jeżeli w przyszłości bierzesz pod uwagę zakup monitorów.Jeżeli jednak nie masz takiego zamiaru, to moim zdaniem szkoda wydawać 500 zł na podstawy, na których mają stać głośniki do komputera o podobnej wartości.Oczywiście oprócz tego potrzebny jest wzmacniacz i jeżeli słuchasz muzyki z plików, to wypadałoby zainwestować w jakiś niedrogi DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 11 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 Cytat Uważam że będzie to miało sens, ale tylko jeżeli w przyszłości bierzesz pod uwagę zakup monitorów.Jeżeli jednak nie masz takiego zamiaru, to moim zdaniem szkoda wydawać 500 zł na podstawy, na których mają stać głośniki do komputera o podobnej wartości.Oczywiście oprócz tego potrzebny jest wzmacniacz i jeżeli słuchasz muzyki z plików, to wypadałoby zainwestować w jakiś niedrogi DAC. Chodzi Ci o wzmacniacz i DAC do Edifierów czy jako część przyszłościowego upgrade'u? Jeśli do Edifierów, to coś konkretnego masz na myśli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 11 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2015 Miałem na myśli przyszły zestaw. Edifiery nie potrzebują zewnętrznego napędu, bo jest to zestaw aktywny posiadający swoje wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 12 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Wracając do standów, czy te wspomniane przeze mnie wcześniej (blat dolny 25x25 cm 5 mm grubości, blat górny 20x25 cm 5 mm grubości, 1 rurka 120 mm grubościenna o wysokości 90 cm, z otworem do dociążenia, z otworami do kolców na blacie dolnym) będą odpowiednie w kontekście przyszłościowej wymiany sprzętu? A jeśli nie, to co w nich zmienić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Nie kupuj tych podstawek, jak myślisz o zbudowaniu zestawu stereo. Sama ich konstrukcja jest zwiewna, a zasypanie piaskiem rurki długości 90 cm i średnicy 2,5 cm niewiele pomoże. Można kupić porządne, ciężkie, w całości metalowe standy już za ok. 150 zł za sztukę. Taki stand bez zasypania piaskiem waży dużo więcej niż tamten zasypany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 12 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Jak w poście wyżej, miałem na myśli rurkę o średnicy 12 cm, a nie 2,5 cm (ok. 23 razy większa objętość). Ta też się nie nadaje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Myslalem że chodzi Ci o te z pierwszego postu. Podawałeś jakiś inny link ?Czy chodzi o te które proponował Arti ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 12 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Bezpośredniego linku nie podawałem, myślałem o standach na zamówienie od tego allegrowicza, z podanymi przeze mnie 3 posty wyżej wymiarami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Jak najbardziej, te są ok i ceny rozsądne.Sam widzisz różnicę 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 12 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Cytat Jak najbardziej, te są ok i ceny rozsądne.Sam widzisz różnicę 😉. W cenie głównie ok, więc padnie na te standy za miesiąc, może dwa, a w przyszłości wymiana reszty. Dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 to jest właśnie ten Pan z allegro co podałem Ci link. jak pamiętam 85zł za sztukę i stendy są ok. miałem kiedyś od niego stolik audio przez krótki czas. wykonanie super. blaty z granitu reszta z dobrze spasowanego metalu. możliwość dociążenia stolika piaskiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Bardzo się cieszę, że udało się sensownie dojść do celu. Takie standy przydadzą Ci się nawet jakbyś słuchał dłużej na tym co masz. Oczywiście trzymam Cię za słowo, że za jakiś czas się odezwiesz i poszukamy dla Ciebie jakiegoś fajnego zestawu stereo. Jeżeli zależy ci na dobrym brzmieniu, to jedyna droga.Tymczasem Pozdrawiam, cieszę się że mogliśmy pomóc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polik1 Napisano 12 kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Pewnie nie wcześniej jak za 9-12 miesięcy jeszcze raz dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti Napisano 12 kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2015 Cytat Pewnie nie wcześniej jak za 9-12 miesięcy jeszcze raz dzięki My raczej bedziemy na forum wiec pisz smialo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts