dawido9811 Napisano 15 maja 2015 Udostępnij Napisano 15 maja 2015 Witam,Posiadam kolumny Cat Leb 401 i mogę je ustawić około 40 cm od ściany, pokój o wymiarze 20 m kwadratowych, na razie w remoncie, jeszcze nie umeblowany. Chciałbym je ustawić po kontach, ale nie wiem czy to dobry wybór. I proszę was o wybór wzmacniacza do nich mam do wydania około 850 zł, mam na razie na oku Pioneer A20 K oraz Denon PMA-520AE, a może jakiś inny ? Głównie słucham muzyki Electro-Hause i Dubstep. Proszę was o pomoc. Wolałbym jakiś nowy wzmacniacz żeby trochę sobie pograł, przez kilka lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 15 maja 2015 Udostępnij Napisano 15 maja 2015 Te 800zł lepiej zainwestuj w jakies lepsze kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 15 maja 2015 Udostępnij Napisano 15 maja 2015 Nie zawsze zgadzam się z Rafałem, ale tu ma świętą rację. Twoje kolumny to niestety nic szczególnego.A ja dodam, że myślenie iż nowy wzmacniacz będzie lepszy, bo pogra kilka lat, niekoniecznie musi być słuszne.Jeśli dobrze zainwestowałbyś te pieniądze w używany wzmacniacz, to nie wykluczone, że on pograłby dłużej.Bo ileś tam lat temu kosztował dużo większe pieniądze a co z tym idzie zbudowany został z lepszej jakości podzespołów.O tym, że dźwięk takiego wzmacniacza może być lepszy co najmniej o (umowną) klasę, tylko wspomnę. Choć to powinno być najważniejszym kryterium. Co, przy normalnym użytkowaniu może się zepsuć we wzmacniaczu? O kondensatory (wymiana) albo potencjometry (konserwacja lub wymiana) prędzej (nieraz w nowszych) czy później trzeba będzie i tak zadbać.Nie napisałeś z jaką elektroniką dotychczas grały CAT'y? Nieocenione także byłoby gdybyś opisał jak to wszystko grało. Co lubiłeś a co Ci się nie podobało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawido9811 Napisano 16 maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2015 Kolumny grały ze wzmacniaczem Unitra Trawiata 301S, ale w wzmacniaczu coś się spaliło. Jeżeli chodzi o dźwięk kolumn, nie mam jakoś do nich zastrzeżeń, jak dla mnie nawet dobrze grają. Chyba kwestia przyzwyczajenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 16 maja 2015 Udostępnij Napisano 16 maja 2015 Cześć.Raczej kwestia tego, że nie słyszałeś czegoś innego/lepszego. Podobnie jak Koledzy proponowałbym zainwestować te pieniądze w przyzwoite kolumny. wzmacniacz też przydałoby się zmienić, ale nie wszystko musisz zrobić od razu. Na początek możesz naprawić Unitrę, może to np. bezpiecznik. Potem możesz sprzedać te kolumny i wzmacniacz, które masz obecnie i kupić lepszy piecyk.Nawet na tej Unitrze z lepszymi kolumnami, zmiana brzmienia będzie znaczna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts