Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam Wszystkich icon_smile.gif
Chcę dokonać zakupu kina domowego - chciałbym wydać max ok 3000 zł +/- 300 zł
Salon 30m2, kino/muza - 50/50%, słucham: rock, pop, metal
wyszperałem sobie: Onkyo TX-NR535 + kolumny wharfedale obsydian
Moje pytanie: czy to poz. warta uwagi ?
Może inne propozycje konfiguracji ??
Pozdrawiam
Jacek

Napisano
Witaj,
wybór amplitunera jest jak najbardziej optymalny, ewentualnie można jeszcze rozważać bezpośredniego konkurenta Denon AVR-X1100W. Onkyo jest trochę jaśniejsze, bardziej szczegółówe, szybsze. Denon natomiast reprezentuje dźwięk cieplejszy, trochę lepiej wypełniony, bardziej miękki.
W kwestii kolumn wybierałbym w Twoim przypadku pomiędzy Wharfedale, a Jamo S 626 HCS z drobnym plusem dla Jamo. Ewentualnie jeśli duzy naciask kładziesz na odsłuch muzyki, spójrz na kolumny Boston Acoustics Classic MK2 Set 5.0.
Ewentualnie moja ostatnia propozycji - jeśli muzyka odgrywa najwazniejszą rolę, pomyśl o zakupie na początku amplitunera i dobrych kolumn frontowych, a w przyszłości rozbudujesz sobie system o pozostałe kanały. W tym przypadku możesz zwrócić uwagę na bardzo dobre kolumny z nasjnowszej serii Wharfedale Diamond 240, Monitor Audio MR6 czy Melodika BL40.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy.
Napisano (edytowany)
Wielkie dzięki,
zatem prośba o ofertę na kombinacje Denon/Onkyo i podobnie z kolumnami Wharfedale/Jamo,
oraz info na temat ew. zakupu ratalnego.
Pozdrawiam
Jacek Edytowano przez zieluwid
Cytowanie postu w całości jest bezcelowe.