Jacek1971 Napisano 2 czerwca 2015 Napisano 2 czerwca 2015 Witam Wszystkich Chcę dokonać zakupu kina domowego - chciałbym wydać max ok 3000 zł +/- 300 złSalon 30m2, kino/muza - 50/50%, słucham: rock, pop, metalwyszperałem sobie: Onkyo TX-NR535 + kolumny wharfedale obsydianMoje pytanie: czy to poz. warta uwagi ?Może inne propozycje konfiguracji ??PozdrawiamJacek Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 czerwca 2015 Napisano 3 czerwca 2015 Witaj,wybór amplitunera jest jak najbardziej optymalny, ewentualnie można jeszcze rozważać bezpośredniego konkurenta Denon AVR-X1100W. Onkyo jest trochę jaśniejsze, bardziej szczegółówe, szybsze. Denon natomiast reprezentuje dźwięk cieplejszy, trochę lepiej wypełniony, bardziej miękki.W kwestii kolumn wybierałbym w Twoim przypadku pomiędzy Wharfedale, a Jamo S 626 HCS z drobnym plusem dla Jamo. Ewentualnie jeśli duzy naciask kładziesz na odsłuch muzyki, spójrz na kolumny Boston Acoustics Classic MK2 Set 5.0.Ewentualnie moja ostatnia propozycji - jeśli muzyka odgrywa najwazniejszą rolę, pomyśl o zakupie na początku amplitunera i dobrych kolumn frontowych, a w przyszłości rozbudujesz sobie system o pozostałe kanały. W tym przypadku możesz zwrócić uwagę na bardzo dobre kolumny z nasjnowszej serii Wharfedale Diamond 240, Monitor Audio MR6 czy Melodika BL40.Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań lub oferty finansowej służę pomocą. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Odpisz, cytując
Jacek1971 Napisano 3 czerwca 2015 Autor Napisano 3 czerwca 2015 (edytowany) Wielkie dzięki, zatem prośba o ofertę na kombinacje Denon/Onkyo i podobnie z kolumnami Wharfedale/Jamo,oraz info na temat ew. zakupu ratalnego.PozdrawiamJacek Edytowano 3 czerwca 2015 przez zieluwid Cytowanie postu w całości jest bezcelowe. Odpisz, cytując
Recommended Posts