anton8888 Napisano 2 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2008 Zakupiłem tego Sharpa. Czy to normalne, że przy podłączeniu do sieci i po podłączeniu głośników, z głośników wydobywa się takie charakterystyczne "huczenie", taki ciągły sygnał, po dotknięciu palcem jednego z Jacków, szum ten znacznie maleje, a nawet znika. ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 2 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2008 Piszesz o sytuacji kiedy wzmacniacz nie jest podłączony do żadnego źródła sygnału. Jak podłączysz do niego dla przykładu odtwarzacz CD, to też wzmacniacz brumi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anton8888 Napisano 3 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2008 Po podłączeniu do komputera nie ma tego efektu. Nie mam odtwarzacza CD z odpowiednim do tego wyjściem. Mam nadzieję że po podłączeniu do jakiegokolwiek innego źródła dźwięku nie będzie tego efektu.A mam takie pytanie. O jakiej maxymalnej mocy można do tej końcówki podpiąć głośniki? Niby ma ona 320RMS na kanał, czytałem gdzieś, że ma tak naprawdę 200 Watt, a jeszcze gdzieś indziej, że 220... może ktoś wie to która z tych wersji jest prawdziwa i o jakiej mocy najlepiej było by kupić do niej głośniki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 3 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2008 ZTCW to ten Sharp jest mocy 2x200W przy 8Ω. Kolumny powinny mieć moc co najmniej 300W. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 4 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 kwietnia 2008 Do tego wzmacniacza przydałby sie przedwzmacniacz sterujący. Brak w nim jest regulatora wzmocnienia i niechcąco można rozwalić głośniki lub scalaki mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anton8888 Napisano 6 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2008 Te 300W to rozumiem RMS tak, a nie maksymalna? Czy źle rozumiem? http://www.allegro.pl/item335936496_omnitr..._w_polsce_.htmlhttp://www.allegro.pl/item341247289_promo_...ic_tx_1220.htmlKtóre z tych kolumn lepiej by się do tego sharpa nadawały? A może polecicie mi coś innego?Dzięki za odpowiedzi!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 6 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2008 Co za różnica 200W czy 300W, ważne żeby było głośno, bo do takiego grania wzmacniacz tej jest przeznaczony. Z tymi kolumnami estradowymi efekt taki będzie osiągnięty. Z tego co widać OMNITRONIC DS-123! mają większą efektywność, ale przypuszczalnie grają one podobnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts