Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam, zamierzam kupić kino domowe do salonu. Pokój ma wymiary 4x9m z czego pomiędzy fotelami a TV jest ok 3,5-4m. Jestem kompletnym laikiem, więc potrzebuję waszej pomocy. Chciałbym kupić nowy sprzęt. Źródłem będzie głównie TV z podłączonym tunerem Cyfrowego Polsatu.

Znalazłem taki zestaw, co o tym myślicie?
Kino domowe PIONEER VSX430K + TAV606V + BDP170K

Dziękuję i pozdrawiam.
Napisano

Witaj,

to przeciętny pomysł. Zarówno kolumny jak i amplituner są najniższej klasy. Wybierając zestaw w tych granicach proponuję nabycie zewnętrznego tańszego odtwarzacza BluRay np. Marki Lg, który zapewni odczyt wszystkich formatów a jest dużo tańszy.

Możesz wybrac lepszy amplituner np. zestaw oparty na amplitunerze DEnon AVR-X1200 wraz z kolumnami Eltax Monaco.

Ewentualnie zestaw oparty na podobnym amplitunerze Denon X520 jednak z dużo lepszymi kolumnami Wharfedale Obsidian 600.

W razie pytań lub wycen zapraszam
Napisano
Dzięki za odpowiedź, co do amplitunera i odtwarzacza jestem otwarty na propozycje, jednak jeśli chodzi o głośniki to jednym z piorytetów jest kolor obudowy. Wcześniej o tym nie wspomniałem ale chciałbym aby kolumny były w kolorze mebli, czyli odcienie ciemnego orzechu.
Budżet to +/- 3000 zł z odtwarzaczem
Dziękuję i pozdrawiam.
Napisano
Cytat

Moje pierwsze kino domowe kupiłam kilka lat temu. Mąż był zachwycony. Do dzisiaj z niego korzystamy.

Zuzako Twój wpis tej jest jako odpowiedź na pytanie autora tematu ? Oczywiście kupiłaś mężowi Wharfedale Obsidian 600 HCP 5,0 , co zachwyciło, opisz może ? Bo mam wątpliwości, bo porobiłaś też wpisy do tematów z przed roku na forum...

Michalek1912 zwróć uwagę że te wafelki są 4 ohmowe ( zresztą jak sporo innych kolumn, ale są też nieco łatwiejsze 6) w taki metraż i z 4 ohm kolumnami potrzebowałbyś mocnego amplitunera, a takowego nowego za 800zł nie kupisz.
Jak chcesz z bocznym głośnikiem, bo masz jak to ustawić to nieco łatwiejsze są jamo S606 / 626 do tego maksymalnie dobry i mocny amplituner na jaki cie stać, w każdym razie nie podstawowe modele.
Napisano
Cytat

Witam, co myślicie na temat Wharfedale Obsidian 600 HCP 5,0?

Witaj,

Testowaliśmy połączenie Wharfedale Obsidian z większością amplitunerów. To bardzo dobre kolumny w swoim przedziale cenowym. W porownaniu z jamo zachowują spokój, nie mają jazgotliwej góry a środek pasma jest bardziej wypełniony.

W razie pytań lub wycen zapraszam.