SzumFet Napisano 24 września 2015 Udostępnij Napisano 24 września 2015 Szanowni,pięknie wszystkich witam pisząc mojego pierwszego forumowego posta.Mam pewną zagwozdkę z Grundigiem FA CD 3. Odkryłem niedawno, że chociaż działa bez najmniejszego problemu, nie rozpoznaje płyt, na których jest tylko jeden utwór. Nie jest w stanie ich odczytać. Zwróciłem na to ostatnio uwagę, bo kupiłem boks The Necks, w którym pięć na osiem płyt jest właśnie zarejestrowanych jako jeden utwór. Wydaje mi się, że wcześniej, mogło się coś takiego zdarzyć, ale uznałem to za jednorazowy kaprys.Czy ktokolwiek z Koleżanek lub Kolegów miał lub ma takie problemy z tym odtwarzaczem?Przy okazji - serdecznie dziękuję wszystkim dzielącym się swoją wiedzą i doświadczeniem. Skorzystałem na tym bardzo. Nie muszę też chyba wyjaśniać, skąd wzięła się inspiracja, żeby kupić FA CD 3, kiedy mój poprzedni odtwarzacz zaczął się rozsypywać.z pozdrowieniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 24 września 2015 Udostępnij Napisano 24 września 2015 Ale jaja. Rzeczywiście. Co prawda mam w tej chwili CD 1 a nie CD 3, ale jest to samo. Wrzuciłem płytę Mike Oldfielda "Amarok", gdzie jest ona nagrana jako jeden utwór i... nic. Odtwarzacz jej nie widzi. Nic nie ujmując walorom sonicznym Fine Artsów, to jest ewidentna porażka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzumFet Napisano 24 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2015 F1angel, dziękuję za szybkie sprawdzenie! To dobra i zła wiadomość jednocześnie. Dobra, bo mój egzemplarz nie szwankuje. Zła, bo parę fajnych płyt póki co będzie się kurzyło na półce, albo będę musiał przerobić je na flaki (przez "c", oczywiście) i słuchać z komputera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Profi Napisano 24 września 2015 Udostępnij Napisano 24 września 2015 Możesz wypalić płytkę dokonując sztucznego podziału utworu na dowolne kawałki pamiętając, by zlikwidować pauzy między nimi (ustawić czas odstępu na 0 sekund). Używam Nero 6 i tam takie rzeczy są możliwe, innych programów nie sprawdzałem.Swoją drogą dziwaczny objaw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzumFet Napisano 25 września 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2015 Profi, dzięki za radę. Niestety to jest opcja dla mnie gorsza, bo już i tak mam problemy z pomieszczeniem płyt w domu i dublowanie niektórych rozwiąże jeden problem, a powiększy drugi. Zrobiłem szybki rzut oka na półki i jeszcze trochę tych jednoutworowych się znalazło. Dlatego właśnie wspomniałem o zrzuceniu do flaca. Całkiem sporo korzystam z DACa (Audioquest Dragonfly), ale jednak staroświeckie przyzwyczajenia do fizycznych nośników dobrze się trzymają. Nie ukrywam jednak, że tak czy inaczej, trochę mi nie sporo grać ze źródła zastępczego (flac albo cd-r) jak obok leży oryginalna płytka.Docelowo pewnie podłączę inny odtwarzacz. A szkoda Grundiga, bo ma parę niezaprzeczalnych zalet nie tylko dźwiękowych. Podpiąłem go przez wyjście "variable" do wzmacniacza bez pilota i do wieczornego grania, przy którym trzeba nasłuchiwać, czy dziecko dobrze śpi, jest jak znalazł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts