Andrew12345 Napisano 3 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2015 Witajcie. Mam do wydania ok 4000 złotych na kolumny, które będą grać z Onkyo a9050. Aktualnie grają Tannoy Mercury v4i, ale czas na zmianę Krążą opinie że Klipsch jest skonturowany bardziej, Tannoy mnie przekonuje miękkim brzmieniem. Zanim pojadę na odsłuch , chcę wytypować co nie co. Jakie jest Wasze zdanie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2015 Pojedź na odsłuch I posłuchaj jeszcze kilku par różnych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew12345 Napisano 4 grudnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 grudnia 2015 Wiem, ale chciałem się zorientować, żeby wstępnie wiedzieć czego szukać i o co poprosić do przesłuchania. Chciałbym poznać opinie kilku osób, nie tylko Pana w salonie oczywiście będę kierować się odsłuchem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 5 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2015 Możesz także posłuchać nowych kolumn za 8 - 10 kzł by wiedzieć jak (dobrze) takie grają a później wiedząc jakie Ci się podobały (marka i model) szukać takich lub podobnych, używanych. Wszystko zależy od tego czy zależy Ci na dobrym, jak najlepszym dźwięku za te pieniądze, czy tylko na zmianie kolumn na trochę lepsze?Tylko, że kupując w ten sposób świetne ju z kolumny (bo masz na to szansę) okaże się, że elementem ograniczającym dobry dźwięk jest Onkyo. bo to niestety tylko dość przeciętny wzmacniacz. A będzie na pewno takim na tle używanych kolumn za 4 kzł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 5 grudnia 2015 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2015 F1angel ma rację. Posłuchaj kolumn droższych. Za 4 tys. zł znajdziesz bardzo dużo świetnych używanych kolumn, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts