Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
proabraw

prosze o pomoc bardzo pilne

Recommended Posts

Witam. Mam problem użyczyłem ojca sprzętu na jedna z imprez mała impreza ale głośna icon_smile.gif słuchaliśmy głośno muzyki wiadomo zestaw grał ogólnie dobrze wszystko ok natomiast ostatnio ojciec odpalił sprzęt i nie gra tak jak grał ( nie sądze że coś było zmieniane w opcjach czy ustwieniach ale mozna poglosnic do jakiegos momentu pozniej niby wzrasta na wyswietlaczu glosnosc ale realnie nie jest glosniej . możliwe ze coś sie spaliło ze moze ojciec źle sprzet dobrał czy głosniki czy coś innego :/

Sprzęt :
Amplituner ONKYO TX-NR636
Głosniki przednie lewy prawy Klipsch icon KF-28 8 ohn 150 w
głośnik centralny kc-25 8 ohm 100 W
głosniki tylne KB-15 8 ohm 85 w


Prosze powiedzcie co moze byc powodem bo on mi życ nie daje co mam sprawdzic czy to wina sprzetu czy ustawien czy zjaralo coś się z góry dziekuje za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hej,

Jesli sprzęt był prawidłowo wygrzany to uszkodzić 28ki to musiało grać na prawdę głośno.

Wyzerujcie amplituner. Zróbcie ustawienia od początku.
Czy pojawiają się jakieś dziwne dźwięki? Czy tylko brak wzmocnienia?

Zerowanie amplitunera i sprawdzenie przewodów. od tego bym zaczął.

Daj znać czy pomogło. Jak nie będziemy szukać rozwiązania dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×