rendy Napisano 14 stycznia 2016 Napisano 14 stycznia 2016 WitamPosiadam gramofon Unitra 460. Gramofon został oddany do przeglądu wymieniono pasek napędowy, igłę i wymieniono kabel z końcówki DIn na Cinch. Moje pytanie jaki wzmacniacz dokupić (chodzi mi już z wbudowanym przedwzmacniaczem) do tego gramofonu aby słuchać płyt. Głośniki mam od wieży sonego ewentualnie mogę kupić nowe. Jestem w tym zielony więc proszę o wyrozumiałość. Jakieś propozycję marki albo model wzmacniacza.pozdrawiam Odpisz, cytując
RoRo Napisano 14 stycznia 2016 Napisano 14 stycznia 2016 Poczytaj tutaj:temat "Pierwsze posty"http://forum.audio.com.pl/Pierwsze-posty-i...-to-t35663.html... i podaj więcej szczegółów - bo na tak postawione pytanie można odpowiedzieć zarówno "miniwieża z wbudowanym preampem gramofonowym i kolumnami za 250zł" jak i "wypasiony wzmacniacz stereo z kolumnami i zewnętrznym preampem gramofonowym za 20 tysięcy"Pozdrawiam Odpisz, cytując
rendy Napisano 15 stycznia 2016 Autor Napisano 15 stycznia 2016 Chodzi o wzmacniacz z wbudowanym preampem do 500 zł może być używany i do tego jakieś 2 kolumny do 300 zł używki. Odpisz, cytując
zieluwid Napisano 19 stycznia 2016 Napisano 19 stycznia 2016 Cześć.Ja proponowałbym zrobić odwrotnie. zainwestować ok. 450-500 zł w kolumny i resztę na wzmacniacz. W takim przedziale szukałbym np. Dali, Kef Cresta 2, Tannoy Mercury 1,2, Cantion (Quinto, Carat) i kilka innych w zależności od tego jakie brzmienie lubisz. A o tym nic nie wiadomo. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 19 stycznia 2016 Napisano 19 stycznia 2016 A powierzchnia pokoju i inne szczegóły???Kolumny podłogowe czy podstawkowe?To my mamy od Ciebie wyciągać informacje? Przecież już dostałeś WYRAŹNĄ sugestię co masz napisać!Bo na tak sformułowane pytanie to odpowiedzią może być propozycja zakupu Altusów i wzmacniacza Diora WS-432, a wtedy nawet trochę pieniędzy Ci zostanie. Ale czy będziesz zadowolony- to już inna sprawa.Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts