Szym3k Napisano 4 lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 lutego 2016 Witam,Chciałbym zakupić słuchawki - chyba zamknięte, wokółuszne do kwoty 500 zł. Będą podłączone do komputera i amplitunera RZ800.Wcześniej posiadałem KOSS UR40 i byłem z nich zadowolony, ale niestety mój pies postanowił się również z nimi zaprzyjaźnić.Czego oczekuję od słuchawek - sam nie wiem. Żeby muzyka była czysta, bas nie był zbyt nachalny i dobrze kontrolowany. Nie wiem czy w przypadku słuchawek można mówić o szczegółowości brzmienia, ale jeżeli tak to też bym takich oczekiwał.Jeżeli zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.Pozdrawiam,Szymon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 lutego 2016 Jeśli możesz trochę zwiększyć budżet, idealnym rozwiązaniem byłyby słuchawki Audio-Technica ATH-A500X. To nauszniki, które powinny spełnić idealnie Twoje wymagania.Jeśli natomiast mamy zmieścić się w budżecie, zdecydowanie polecam Brainwavz HM5.Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 4 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 lutego 2016 Dzięki za odpowiedź. Audio-technika niestety są za drogie. Nie chcę przekraczać budżetu. Powiedz mi proszę, czy mój sprzęt nie miał by ewentualnie problemu z napędzeniem HM5? Widzę, że mają 32Ohmy? Q21szkoda, że macie siedzibę w Pabianicach, trochę mi nie po drodze do Was. Czy ewentualnie ktoś jeszcze mógłby coś polecić? Na innym forum polecane mi Grado SR60i lub e. Co o nich sądzicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 lutego 2016 Nie napisałeś nic o tym jakiej karty dźwiękowej używasz w komputerze.Grado SR60i nie dość ze są to słuchawki otwarte , to jeszcze nauszne. Basu też raczej nie skąpią.Impedancja 32 oHmy to wartość dość typowa. Jest na tyle niska ze wymusza dość duże natężenie prądu ze wzmacniacza słuchawkowego. Umożliwia to zwykle dość duża głośność przy stosunkowo niskich napięciach wyjściowych urządzeń przenośnych i jest na tyle wysoka ze radzą sobie z taka wartością nawet kiepskie wyjścia słuchawkowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 5 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 Już naprawiam błąd z kartą. To leciwa jak świat Audigy 2 ZS. Jakoś mam sentyment do niej i przy wymianie kompa tylko ona się ostała. Co teraz byś polecił? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 Ja bym brał pod uwagę AKG K240. Najlepiej było by jednak słuchawko samemu posłuchać. W przypadku powyższych słuchawek i innych podobnych modeli tego producenta wymagają one jednak tego aby sobie pograły przynajmniej kilkadziesiąt godzin zanim zaczniemy coś na nich słuchać. To już stwarza pewne problemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 5 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 A co byście powiedzieli o AKG 550? Trochę przekraczają budżet, ale może zdarzy się jakaś okazja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 W pierwszej chwili właśnie pomyślałem o nich i sądzę ze były by idealne. Jednak jak już zauważyłeś są droższe niż kwota jaką przewidywałeś na słuchawki.Do tego są naprawdę dobrze wykonane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 5 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 Model mk1 można dostać w niewiele większej kwocie od mojego budżetu. Mówisz, że są warte uwagi? A jak mają się do tych tańszych które zaproponował Q21- HM5? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 HM5 nie znam. AKG K550 słuchałem kiedyś i zrobiły na mnie duże wrażenie. Kosztowały wtedy jakieś 2 razy więcej i były warte swojej ceny moim zdaniem. Są zrobione i grają jak przystało na słuchawki za ponad 1k zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 5 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 A czy kupując słuchawki muszę zwrócić uwagę na coś szczególnego? W przypadku amplitunera ważne było żeby pochodził z oficjalnej dystrybucji EIC, a w tym przypadku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 5 lutego 2016 Udostępnij Napisano 5 lutego 2016 Chyba ważne aby były oryginalne. Nie wiem czym różni się wersja Mk I od Mk II. Zastanawia mnie fakt ze widziałem w sprzedaży słuchawki AKG K550 z wyprowadzeniem przewodów z obu nauszników. Docelowo dobierał bym do nich elektronikę grająca dość dynamicznie i z pazurem. Od dość dawna AKG jest pod skrzydłami HARMAN International . Czyli AKG?, Harman Kardon?, Infinity?, JBL?, Lexicon?, Mark Levinson? and Revel?, HARMAN . Dlatego źródeł dystrybucji spodziewał bym się wspólnej.http://pl.harmankardon.com/harman-kardon-f...-dealer-pl.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 6 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 Tak jak pisałem słuchawki były by podłączone pod RZ800 - dynamiki chyba nie można mu domówić (tak mi się przynajmniej wydaje). Nie wiem jak to jest z kompem.Co różnic między MK1 i MK2 też nie mam o nich pojęcia.Na Allegro znalazłem taką aukcję http://allegro.pl/akg-k550-profesjonalne-s...5848316987.html . Niby zaraz się kończy, ale sprzedający ma drugą trwającą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 lutego 2016 O wersji Mk II nic nie wiem. AKG K551 miało zastąpić model K550 już kilka lat temu. Różni je nieco kolorystyka i to że długi stały kabel z nakręcaną przejściówką zastąpiono krótszym i cieńszym, odłączanym przewodem z wtykiem 3,5 mm bez przejściówki na większy rozmiar . Ten krótki przewód wyposażono w sterownik do urządzeń apple i nic poza tym.Same słuchawki mają sporą skuteczność i są mało wymagające od źródła. Dlatego dobrze nadają się do telefonów. No może poza rozmiarami . Wygląda na to że stacjonarne K550 są nadal w sprzedaży i zapewne są produkowane..Ta aukcja już jest wznowiona:http://allegro.pl/akg-k550-profesjonalne-s...5713601146.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3k Napisano 9 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2016 Temat do zamknięcia.Po wielu przeczytanych testach zdecydowałem się na K550. Nauszniki już zamówione.Wielkie dzięki wszystkim za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts