Gregory92 Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Witam. Kupiłem używane Microlab Solo 7c. W zestawie miałem kable. Musiałem tylko kupić przejsciówkę z 2x RCA na jack 3,5mm. Po podłączeniu do Maya U5 nie ma dźwięku. Ale gdy dotykam kabla RCA to buczy normalnie więc czy to możliwe że przejsciówka jest za słaba ? Kupiłem ją za 20 zł. http://www.speedyshare.com/3qvxz/IMG-20160...92521.jpg"] Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Wygląda to na problemy z kablem alblo na łączach.A co się dzieje gdy podłączysz tym kablem np. telefon i puścisz z niego muzykę?Sprawdź na innym kablu: jeżeli masz jakieś kable 2RCA - 2RCA to możesz podłączyć do kolumn choćby odtwarzacz CD czy DVD.A co do kabla - za 20 zł kupisz na allegto kabel 2xRCA - minijack stereo i wtedy grasz na kablu bez przejściówek.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 17 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Na telefonie też nie działa. Patrzylem zdjęcia które dalem w linku ? A możesz porzucić linka z taką przejściówka ? Bo ją się nie znam na kablach i Audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Na Twoim zdjęciu widzę tylko 2 wtyki cinch (RCA), wyglądają rozsądnie. A po drugiej stronie kabla co masz?Tu masz całą kategorię tych kabli na allegrohttp://allegro.pl/jack-cinch-jack-2xcinch-67383W okolicach 20-30zł kupisz solidny i wystarczający kabel.Długość wybierz taką, by niepotrebnie nie brać zbyt długiego kabla.W rozsądnych cenach kupisz np. Prolinka czy Profigoldahttp://allegro.pl/kabel-przewod-prolink-mi...5355775239.htmlalbo trochę drożej wyższą serię Prolink Futurahttp://allegro.pl/prolink-futura-kabel-min...5392566065.htmlPo prostu kabel ma byc solidny i nie rozpaść się po kilku podłączaniach (a takie są najtańsze kabelki po 3...10 zł).Oczywiście kable wyższej klasy kosztują sporo więcej - ale na początek nie ma co przesadzać.PozdrawiamPS. Wg mnie nie ma co się bawić w przejściówki, tylko kupić kabel jak polecałem (2x RCA - minijack) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 17 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Z obu stron mam takie RCA jak na zdjęciu. Nie mam telewizora czy DVD. Więc nie mam jak sprawdzić czy to wina kabla RCA czy wina tej przejściówki na jack 3,5mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Nie masz innego kabla RCA ? Nawet najtańszego za 5 zł ? Jak nie to kup i sprawdź. A pod co podłączałeś zestaw oprócz karty w komputerze ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Zieluwid,brak jest kabla 2x RCA-minijack i to jest problem...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Wiem, ale taki ma kabel 2xRCA i osobną przejściówkę. Kwestia wykluczenia co jest problemem, kabel czy przejściówka. Ja też bym kupił RCA-jack. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 17 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 I tak zrobię. Bo za dzwonilem do tego pana co kupiłem i powiedział że ten kabel nie był używany z pół roku i może przerywać. Więc kupie od razu kabel 2 RCA na mini jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Polecam, tylko zrób jak radzi RoRo. Wydasz więcej, ale kupisz lepszy kabel. Szczególnie że nie są to ceny z kosmosu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 17 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 Wiem wiem. Może jak wyjde dziś wcześniej z roboty to skocze do Saturna i zobacze czy coś maja sensownego. Jak najlepiej patrzyc na oznaczenie klasy ? Czy jest to tak że 1 klasa to najgorsza a 4 najlepsza ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 17 lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 lutego 2016 W tej kwestii idź za zasadą : droższe-lepsze. Wiadomo, że kabel za 5 zł i za 20 to zdecydowanie nie to samo. PROLINK ma dobre kable w takim przedziale cenowym. Jeżeli nie mają w sklepie to zamów przez internet. Warto zaczekać ten dzień, czy dwa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 18 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 Ok. Znalazłem winowajce. Dziś miałem trochę czasu to po próbowałem i okazuje się że kabel RCA który dostałem nie łączy dobrze bo trochę nim pokrecilem we wtyku i zaczął działać. Dzięki za pomoc. W sobotę Idę kupić kabel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 lutego 2016 Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 To dobrze, że się udało - podejrzany kabel przyznał się do winy Przy zakupie nowego nie szalej z ceną - pewnie tak wyjdzie, że zakup z przesyłką wyjdzie taniej niż porównywalny kabel w sklepie.Jeszcze zastanów się nad długością kabla, by nie kupować zbyt długiego...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 18 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2016 Wiem wiem. 1,5m mi na luzie wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregory92 Napisano 20 lutego 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2016 Poszedłem do Saturna i okazało się że sprzedają tam Profigold. I to w tej samej cenie co na necie. Po podłączeniu do Maya U5 grają pięknie i czysto. Bassu jest wystarczająco. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts