kamil1998 Napisano 29 lutego 2016 Udostępnij Napisano 29 lutego 2016 Siemasz wszystkim jako iż jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumialość i od razu przepraszam za jakiekolwiek błędy w pisowni 1 Stereo może buc uzywane lub nowe 2 Pokój ma kształt +- kwadratu 4,5m x 4,7m ok 17mkw3 Mój budżet wynosi max 1700 na kolumny i ok 500 zl na wzmacniacz4 Moja lokalizacja to województwo lubelskie - hrubieszów jak rozglądałem się za kolumnami to w okolicy niema praktycznie nic 5 Chciałbym kupić używane lecz trochę się obawiam że w niedługim czasie wynikną jakieś usterki techniczne sprzętu a chcialbym sie nim cieszyć jak najdłużej słucham raczej z umiarkowanym natężeniem dźwięku ani nie za cicho ani nie za głośno ale czasami lubię głośniej posłuchać acz kolumny niebędą katowane na maksa 6 Muzykę jakiej słucham to w 70% rock( typu sabaton) w 10% elektro 20% muzyka instrumentalna( np Roundtable Rival) lubię raczej jak brzmi góra barwa jest jasna i ciepła bynajmniej tak podpasowałem sobie z internetowych objasnień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 1 marca 2016 Udostępnij Napisano 1 marca 2016 Ja pewnie nie będę miał czasu wcześniej jak przed weekendem, by Ci czegoś poszukać.Ale tymczasem możesz wkleić rysunek pokoju z wymiarami, meblami i jak mają stać kolumny oraz gdzie ty będziesz siedział.wiesz coś o akustyce i ustawianiu kolumn? Jeśli nie, możesz napisać do mnie na PW i podać adres mailowy. Wyślę co trzeba.Akustyka to podstawa i bez tej wiedzy, choć podstawowej trudno marzyć o dobrym dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2016 Udostępnij Napisano 2 marca 2016 Z nowych klocków bęzie ciezko bo nie ma elektroniki za 500 zł :/Kolumny w tej cenie już coś ciekawego by było Indiana Line Albo Melodika.Choć raczej szedł bym w uzywki w dobrym stanie. Co do kolumn Tannoy F4 i kasa zostaje na wznacniacz. Marantz PM 80, HArman HK 680 albo Denon PMA 1060.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 2 marca 2016 Udostępnij Napisano 2 marca 2016 Albo jeszcze coś innego, jeśli mógłby być to w całości używany zestaw.Za 2200 zł można złożyć naprawdę smakowity system i to dobrze grający. Na pewno dużo lepiej niż nowy.A nówki też się mogą popsuć i nawet na gwarancji nie zawsze masz pewność, że naprawią bezpłatnie, uznają gwarancję.Na Allegro często można kupić coś z miesięczną albo nawet półroczną gwarancją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano 3 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2016 a mógłbyś mi napisać jakąś konkretną propozycję co do uzywanego sprzętu tylko problem mam jeżeli chodziło by o odsłuch nie mam zbytniej możliwości dojechania do innego województwa najczęściej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 marca 2016 Udostępnij Napisano 3 marca 2016 Pewnie mógłbym o ile coś sensownego znajdę na ten moment.Ale jak piszę ostatnio chyba nie dam rady przed weekendem, bo nie mam czasu na szukanie. Może któryś z kolegów coś ciekawego podrzuci? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano 6 marca 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2016 Prosiłbym o jakieś propozycje zestawów nieważne kiedy mam czas chociaż im szybciej tym lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2016 Udostępnij Napisano 6 marca 2016 Jak na razie udało mi się znaleźć takie kolumny:http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/09/217306.php (RLS Elara, tu dopytaj o cenę)http://allegro.pl/kolumny-magnat-quantum-6...6022988748.htmlhttp://allegro.pl/dunskie-kolumny-podlogow...6035955088.htmlhttp://allegro.pl/kolumny-audio-academy-hy...6017022381.htmlRaczej w takiej kolejności do Twojej muzyki.Wzmacniacz dobierzemy później, jak wybierzesz kolumny. Bo one mają większy wpływ na dźwięk a nie każdy wzmacniacz z każdymi kolumnami dobrze zagra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts