Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 grudnia 2025 Napisano 19 grudnia 2025 10 godzin temu, Raf_raf napisał: Cześć, Czy ktoś z klubowiczów mógłby się podzielić swoimi wrażeniami z użytkowania Rotela A14 MKII? Dzięki! Witaj, Pisz co Cię interesuje Odpisz, cytując
Raf_raf Napisano 19 grudnia 2025 Napisano 19 grudnia 2025 O, zaskoczyła mnie bezpośredniość tego pytania, bo w sumie to ja pytałem, ale co mi tam 😉 Chodzi mi o wrażenia użytkowników tego sprzętu, jak oceniają brzmienie, czy to jest właśnie to czego szukali, czy raczej poszliby w kierunku czegoś innego? Mam odtwarzacz CD 14 MKII, więc pod tym względem kusi, żeby pójść dalej tą drogą. Chciałbym też spróbować teraz czegoś trochę innego niż Yamaha i Rotel mi się tutaj jawi od dłuższego czasu jako ciekawa opcja, ewolucja, a nie rewolucja. Jednak recenzje recenzjami, ale chciałoby się też coś dowiedzieć od "zwykłych" ludzi 😉 PS. Czytałem, że Rotel i B&W mają wspólną fabrykę w Chinach, czy to znaczy, że głośniki i elektronika tych firm lepiej ze sobą pracują? Czy jest jakaś wymiana doświadczeń miedzy tymi firmami? Pytam jako posiadacz B&W. Odpisz, cytując
Marlin Napisano Poniedziałek o 10:47 Napisano Poniedziałek o 10:47 Dnia 19.12.2025 o 23:50, Raf_raf napisał: PS. Czytałem, że Rotel i B&W mają wspólną fabrykę w Chinach, czy to znaczy, że głośniki i elektronika tych firm lepiej ze sobą pracują? Nie mają wspólnej tylko raczej przez ścianę, wspólna jest po prostu zbliżona lokalizacja. Co do dopasowania Rotela do B&W to mit, który zapewne powstał stąd, że marketingowo często w ofertach TH są ze sobą te urządzenia parowane. Na pewno nikt w fabrykach tego do siebie nie stroi, bo pomijając już wszystko inne to ktoś musiałby upaść na głowę, żeby z góry ograniczać swoje kolumny pod klientów od konkretnych klocków i odwrotnie. 2 1 Odpisz, cytując
Czuczu Napisano Czwartek o 17:48 Napisano Czwartek o 17:48 Witam. Mam od miesiąca Rotela mkii kupione w top hifi w zestawie z kolumnami Indiana Line Tesi 6 i nie zamieniłbym go na nic innego. Spełnia w 100% moje wymagania. Gra przepięknie, stawia na naturę nagrań, świetnie kontroluje bas. Połączyłem do tv optykiem i streamuje w ten sposób spotify. Obsługa albo telefonem albo pilotem magic od tv. Rotel nie boi się żadnego repertuaru. Zachwyca w wielu gatunkach muzycznych a słucham wszystkiego oprócz DP czy inne disco. Dla mnie to był strzał w 10. Odpisz, cytując
Marlin Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Dnia 12.02.2026 o 18:48, Czuczu napisał: Połączyłem do tv optykiem i streamuje w ten sposób spotify. Obsługa albo telefonem albo pilotem magic od tv. Obawiam się, że jeśli za źródło robi TV, to jeszcze wiele z tego Rotela przed Tobą do odkrycia – po zmianie źródła rzecz jasna. A jaki to dokładnie model Rotela? Odpisz, cytując
Recommended Posts