mariuszki17 Napisano 18 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2016 Jakim przewodem podlaczyc dekoder z wyjscie s-pdif do yamaha rx-v657?Teraz mam podlaczone na chince ale moze deko lepszy byly taki przewod optyczny. Czy takie sie nadaje?http://allegro.pl/kabel-optyczny-toslink-m...6273140246.htmlJakiej firmy polecicie mi jeszcze przewod coaxial? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2016 Rodzaj wyjścia i wejścia determinuje rodzaj i typ kabla jaki mamy użyć. Wiadomo, skoro jest tylko wyjście audio tylko np. "optical " to euro nie użyjesz i na odwrót.Jeśli chodzi o połączenie miedzy dekoderem a amplitunerem, zdecydowanie lepiej wybrać optyk niż chinche da to zdecydowanie lepszy dźwięk. Zresztą być może pewne tryby dźwięku filmowego po rca mogą nie być dostępne , optyk otworzy taka możliwość, a dac amplitunera zapewne jest lepszy niż w jakimś tunerze tv. Jednak osobiście użyłbym sporo tańszego kabla niż ten za 240zł.Kabel optyczny możesz też poprowadzić z TV (wyjścia audio optycznego) do amplitunera, wtedy nagłośnisz też filmy odtwarzane np. z usb telewizora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszki17 Napisano 18 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2016 (edytowany) Ok tylko chodzi mi na podanym linku czy takie koncowki beda pasowaly. Na dekoderze jest opis s-pdif i okragle wejscie podobne do chincz ,zas w ampi juz standard optyczne Edytowano 21 czerwca 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 18 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2016 Nie wiem jak inaczej napisać .Sam najlepiej wiesz co masz ( wyjścia wejścia) i wtedy kupujesz kabel odpowiednio opisany w takie wtyczki. Sprzedawca przecież i udostępnił zdjęcie kabelka- dla wzrokowców, ale i opis słowny Niemniej wystarczy tańszej marki, tu najwięcej ugrasz na lepszym typie połączenia względem właśnie chinchy, niż na marce cyfrowego, optycznego kabla. Drogie, (marek znanych ze świata audio) mają zwykle lepiej wykonane wtyczki.Lepszą jakość niż dotychczas, uzyskałbyś też po kabelku typu Coaxial ( amplituner z pewnością takowe wejście też ma) pytanie, czy dekoder ma wyjście coaxial.Jak pisałem kablem typu (toslink)optyk x optyk ( http://www.ceneo.pl/Kable_przewody_i_wtyki...riceRange-1.htm ) połączysz TV z amplitunerem i nagłośnisz wszystko co oglądasz na tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszki17 Napisano 18 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2016 (edytowany) Dekoder ma wyjcia takie jak na foto pod linkiem.http://obrazki.elektroda.pl/5656009500_1355497003.jpgod niego chcialem bezposrednio do ampi. w TV mam wejscie rgb/dv, wiec odpada. Edytowano 21 czerwca 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 czerwca 2016 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2016 Na fotce dekodera wyjścia optycznego nie widać-czyli dekoder powinieneś podłączyć do Yamahy kablem koaxialnym (pojedyńczy cinch) aby uzyskać wielokanałowy dżwięk.Dekoder z TV łączysz kablem HDMI, czy innym rodzajem złącza?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszki17 Napisano 21 czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2016 (edytowany) Dekoder do Tv jest podlaczony hdmi, ale ma wyjscia jeszcze dzwiekowe 2x chincz oraz s-pdif. Edytowano 21 czerwca 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts