Fabiano #1 Napisano 6 sierpnia 2016 witam wszystkich jeszcze raz. postanowiłem zakupić mały sprzęt grający1)około 2000zł2)nowy3)sprzęt stereo4)pokój około 25m5)muzyka elektroniczna,rnb,hip hop6)jednorazowy zakup. W przyszłości może podłącze gramofonPoniżej zamieszczam egzęplaże które mnie zainteresowały:-Denon D-M40-Denon Ceol Piccolo N4-Teufel Stereo »Kombo 42«Prosze o jakąś podpowiedz czy są coś warte czy lepiej zainwestować w coś innego. Dziękuje za pomoc Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacek75 #2 Napisano 7 sierpnia 2016 To trochę tak jakby kupować nowego VW up dla 5 osobowej rodziny, niby można, ale nie taki jest jego sens.Z tych jak dla mnie raczej denon m39,40 ale z monitorami lepszej jakości i wielkości typu magnat quantum 673, jbl studio 230.Choć 25m i tak nie przeskoczą.Generalnie 2tys można wydać lepiej, na tzw. elementy duże, z drugiej ręki, ale nie stare. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fabiano #3 Napisano 7 sierpnia 2016 Dzięki za odpowiedź. Ciekawe porównanie co masz na myśli poprzez elementy duże? może jakiś przykład? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #4 Napisano 7 sierpnia 2016 Chodzi tu o pełnowymiarową elektronikę (szerokość 42 - 42 cm) i większe raczej kolumny. Szczególnie, że w 25 metrowym pokoju kolumny standowe "zginą". Zagrają słabo szczególnie jeśli idzie o potęgę brzmienia i głębsze zejście niskich tonów. Choć oczywiście większe, dobrze podające niskie tony monitorki też mogą się sprawdzić, jeśli nie oczekujesz subsobicznych zejść w głąb skali częstotliwości.Kolumny pewnie dobre byłyby takie: http://allegro.pl/tannoy-mercury-m3-m-3-i6375259642.htmlA elektronika taka: http://allegro.pl/wieza-skladanka-teac-a-1...6385422835.htmlTo są tylko przykłady.Choć na ogół warto więcej wydać na kolumny, bo one decydują o jakości dźwięku, brzmieniu.W tym wypadku akurat Tannoy M3 są ok, choć tanie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach