robigame Napisano 15 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2016 Czy wyżej w/w amplituner w trybie wyłączonym upscałuje obraz w tv do 4k?Bo jak jest włączony to obraz mi podbija do rozdzielczości 3840 na 2160 a jak wyłączony to 1080i (np TVN 24)W ustawieniach mam włączony procesING na auto.W ustawieniach zaawansowanych 4k MODE na MODE 1.Oco chodzi również w ustawieniach zaawansowanych z MON.CHK.... jest teraz na Yes. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2016 Każdy amplituner z procesorem wizyjnym przy wyłączonym amolitunerze daje sygnal pass thru czyli przepuszcza nie obrabia go. Aby to się stało musi zostać uruchomiony procesor wizyjny a co za tym idzie amplituner kusi być włączony. To nie kwestia ustawieńPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 15 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2016 (edytowany) Dzięki za wyjaśnienie.A co do tych ustawień zaawansowanych to dobrze mam to ustawione? Edytowano 16 sierpnia 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Nie wiem co zmienia 4kmode bo nie pamiętam jakie tam są inne opcje. Tam są tylko do wyboru czy można zedytowsc manualnie opcje mode 1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 16 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2016 Tak.Można zmienić na mode 2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2016 Czyli gotowe ustawienia. Nie pamiętam szczerze mówiąc musisz sprawdzić co to realnie zmienia w obrazie, ale zawsze przy włączonym ampli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robigame Napisano 17 sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2016 Ok.Sprawdzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts