hugoo Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2008 Od wczoraj moja karta dźwiękowa Creative SoundBlaster Live! 5.1 przestał grać. Co jest grane? Kiedyś miałem problem z dźwiękiem, ale po zainstalowaniu sterów było OK. Od tygodnia po każdym dźwięku pojawiał sie ucichający szum mijający po kilku sekundach. Od wakacji grać przestała też karta muzyczna zintegrowana (tak mi się wydaje).Czy karta muzyczna ma złącze na dole obudowy, koło złącza karty sieciowej, a zintegrowana ma złącze bliżej złącz USB i PS2?Co się stało? Czy to już przez starość się zepsuła karta muzyczna(mam kompa od ponad 6 lat nie upgradowanego)? Czy wszystkie karty dźwiękowe są na PCI i zadziałają na Socket A i AM2? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 22 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2008 Najlepiej z karta dżwiękową przejść się do kolegi.Nawet w serwisach najczęściej robią w ten sposób że podmieniają podzespoły między kompami aby sprawdzić czy są sprawne.Skasuj sterowniki i wgraj ponownie może to pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugoo Napisano 22 kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2008 Przeinstalowanie sterowników pomogło. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 23 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2008 Karty dźwiękowe nie powinny się dublować. Jak masz zintegrowaną i na slocie PCI, to by działała prawidłowo ta druga, zintegrowana musi być wyłączona w biosie płyty głównej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 23 kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2008 Cieszę się że mogłem pomóc.Pozdrawiam.To co radzi kolega też warto zrobić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts