SoundQ Napisano 21 września 2016 Udostępnij Napisano 21 września 2016 Witam posiadam wzmacniacz yamahe r-n602 oraz kolumny mission m32i.Jestem początkującym sluchaczem i proszę was o pomoc jakie kabla mam zastosować (grubość, końcówki itp.)długość około 1.5m na stronę. Oczywiście w dobrej cenie .Może ktoś ma odsprzedać. Bardzo prosze no pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2016 Udostępnij Napisano 21 września 2016 Co do grubości to 2.5 mm2 wystarczy. Co do końcówek to nie potrzebujesz żadnych. Co do kabla to w jakiej cenie? Melodika mdc2250 to dobry i uniwersalny kabel, do kolumn mission dobra propozycja są także kabelki qed.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 21 września 2016 Udostępnij Napisano 21 września 2016 Zależy jakiej subtelnej zmiany oczekujesz w systemie ? Czy może kabel ma tylko jakoś połączyć kolumny i wzmacniacz ? Tylko wtedy byś nie pytał... nie mniej nie napisałeś zbyt wiele.Melodika PR to przyzwoity kabel głośnikowy, solidny, lekko łagodzi dźwięk, nieco faworyzuje bas, pytanie czy jest ci potrzebne przy Mission m32i ? One mają basu dużo i grają w górze też już łagodnie, z drugiej strony Yamaha górę ma dokładną, a resztę pasma też trzyma w ryzach i dźwięk nie jest rozlazły . To może być fajny duet, ciekawie wzajemnie się uzupełnijący. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finchers Napisano 21 września 2016 Udostępnij Napisano 21 września 2016 SoundQ podłączyłeś już sprzęt czy czekasz na kable?Chciałem żebyś podzielił się wrażeniami jak amplituner i czy masz jakieś porównanie z wcześniejszym który miałeś?(bądź słyszałeś na odsłuchach)Też się noszę z zamiarem odsłuchania yamahy...ale jak wczoraj dzwoniłem do salonu....to się sprzedał i obawiam się że znów nie będzie mi dane... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoundQ Napisano 22 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2016 Witam, a więc tak kabelki juz mam kanadyjsiej firmy Ultrali k"Caliber" series 12AWG 168Strands 6N OFC oczywiście z bananami w połączeniu gra świetnie. Brzmienie znakomite Góra jest świetna dół także mi odpowiada. Grają miękko subtelnie. Nie ukrywam ze mysle tez o drugim zestawie czegoś mocniejszego np dali zensor 7 lub czyms w tym stylu, ale narazie zachwycam się wysluzonymi missionami m32i może znajdzie się na nie chetny;)Wiele funkcji Yamaszki wystarczy mi na długo długo. NET RADIO z tysiącami stacji internetowych z całego świata, flac, Bluetooth, Wi-fi, i cala reszta na plus. Oczywiście musiałem powiesić tv-ka i wstawić ja na środku meblościanki na honorowym miejscu. Każdym nie zdecydowanym polecam bo warto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 22 września 2016 Udostępnij Napisano 22 września 2016 Skoro jest dobrze i nie piszesz co chcesz zmienić i widać też że jesteś zadowolony, to ta zmiana kabli trochę dla samej zmiany chyba ? Cytat ale narazie zachwycam się wysluzonymi missionami m32i może znajdzie się na nie chetny;) Haha, a bardziej są wyśluzowane , czy wysłużone Ja mam w sypialni mniejsze 31i , faktycznie świetnie grają, zwłaszcza ta niższa średnica jest taka miękka i ciepła, kolumny mimo czasu są jak z pudełka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2016 Udostępnij Napisano 22 września 2016 @finchers skąd jesteś? Zapraszam do nas na odsluch rn602.@soundq kierunek zensor za mission to dobra droga. Choć pamiętaj że podłogowe wymagają większego pomieszczenia.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoundQ Napisano 23 września 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2016 Miałem kable jak to mówią podstawowe z tymi jest duża różnica dołu no i góra tez jest lepsza. Jeśli chodzi o wysluzenie moich missionów to mam je od nowości i bardziej chodziło mi o wysluzene lata brzdekania dla moich uszu . Pozdrawiam Cytat Skoro jest dobrze i nie piszesz co chcesz zmienić i widać też że jesteś zadowolony, to ta zmiana kabli trochę dla samej zmiany chyba ? Cytat ale narazie zachwycam się wysluzonymi missionami m32i może znajdzie się na nie chetny;) Haha, a bardziej są wyśluzowane , czy wysłużone Ja mam w sypialni mniejsze 31i , faktycznie świetnie grają, zwłaszcza ta niższa średnica jest taka miękka i ciepła, kolumny mimo czasu są jak z pudełka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts