Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Siema,

Będę wymieniał instalację w mieszkaniu i zastanawiam się czy nie pociągnąć sobie oddzielnej pod audio.

Nie jestem zbytnio obeznany w temacie kabli zasilających w ekranie i gniazdek dla audiofilii i nie bardzo chcę wydawać kasę na super hi-end gdyż mój zestaw to nie jakiś super high end.

Chodzi mi o to czy przewód 3*4mm2 i bezpiecznik rozłącznikowy (z wkładką topikową) i jakieś porządne gniazdko jest warte tej całej zabawy.
I czy jest jakiś ekranowany przewód nie kosztujący >20-30zł? I czy warto stosować taki przewód skoro w skrzynce i tak jest to spięte do kupy?
W przyszłości mam zamiar sprawić sobie lepsze kolumny i wymienić integre na końcówkę i preamp.

Dlatego pytam czy przy okazji kucia ścian warto się w to bawić, jak jest z tym u Was?

Pozdrawiam.
Napisano
Oczywiście, że warto. Jeśli masz mieć remont i kuć ściany to tak. No bo gdybyś miał specjalnie miał robić zamieszanie w domu to...może i warto by było.
W rozsądnych cenach są polskie kable choćby melodiki.
Ja niestety nie mam osobnej linii ale mam w miarę porządne kable, ale nie ekranowane. Poza tym też wiem co w danej linii u mnie jest wpięte.