RoRo Napisano 8 listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 listopada 2016 Jak chcesz mieć amplituner stereo zamiast kina domowego (najczęściej jest to słuszne gdy słuchamy głównie muzyki) i chciałbyś sub podłączyć, to jest trochę modeli amplitunerów stereo z możliwością podpięcia suba...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 8 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2016 Dokładnie,słucham tylko i wyłącznie muzyki,może ktoś coś poleci do Magnat Supreme 202 które tutaj mi polecili i są super...Tzn.nie jest chyba wymagane wyjście na subwoofer, można z wyjść głośnikowych wzmacniacza podłączyc bezpośrednio do wejść wysokopoziomowych w subwooferze,czytam troche w necie i w poprzednim poscie chyba pomyliłem sie "No ale do wzmaka stereo woofera nie podłącze" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 8 listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 listopada 2016 A co Ty się tak uwziąłeś na ten subwoofer jak Żyd na taniec? Lepiej go sprzedaj i dołóż do lepszych kolumn. Jeśli naprawdę zależy Ci na jakości muzyki.W 18 m2 i do stereo nie potrzeba suba. A może on tylko pogorszyć dźwięk, bo to nie jakiś super model subwoofera.Do tego przyzwoity wzmacniacz stereo i masz porządny dźwięk.A Ty piszesz, że stereo Ci wystarczy. Jakby Kino Domowe do słuchania muzyki było czymś lepszym. A jest odwrotnie.I to do dobrego stereo powinno się dążyć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 listopada 2016 Udostępnij Napisano 8 listopada 2016 Zgadza się-jeśli masz w subie zaciski głośnikowe to możesz go podłączyć pod dowolny wzmacniacz czy amplituner.Od Ciebie zależy czy podepniesz kolumny podstawkowe pod zaciski wyjściowe suba czy pod zaciski B wzmacniacza/amplitunera (jak kupisz taki wzmacniacz który obsługuje 2 pary kolumn).Rozejrzyj się np. za starszymi amplitunerami stereo Sony z serii ES,chodzą między 300 a 400zł (choćby GX-79ES).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 9 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2016 Ten Sony mnie kusi,pierwsze patrzyłem na KD ale po co to komu,i tak jak tu pisali,dobre stereo to jest to,z pilotem chyba też nie bedzie problemu.Czy ktoś coś jeszcze poleci,czy sobie odpuścic... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 10 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 Panowie,takie jeszcze pytanie tak z ciekawosci:czy mozna przyjąć ze ten moj sony str 485 w stosunku do gx79es to jest padło? Taki może być przeskok pomiedzy amplitunerem KD a stereo?Jak by można było ocenićstosunek jeden do drugiego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 listopada 2016 Udostępnij Napisano 10 listopada 2016 W podobnej cenie w stereo na ogół najlepiej zagra wzmacniacz stereo, trochę gorzej amplituner stereo a najgorzej, często znacznie gorzej amplituner do kina domowego.Są nieraz wyjątki, ale na ogół jedna jaskółka wiosny nie czyni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 20 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 listopada 2016 Witam ponownie,troche bylo przerwy i teraz dopiero sprzedałem mój amplituner sony.Ten sony 79es jest fajny,i jestem prawie zdecydowany go kupic,moze ktos jeszcze cos podpowie.Zastanawiałem sie nad samym wzmacniaczem ale musiałby być sterowany z pilota.Moze ktoś ma jakieś swoje typy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepa81 Napisano 9 stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 stycznia 2017 Witam,po dłuższej przerwie,sprawa wygląda tak:długo myślałem nad tym co kupic i wybór padł na onkyo TX 8555,nie wiem jakie będzie wasze zdanie,ja jestem zadowolony,gra super.Standy także mam już zrobione,i całośc gra ekstra.Także dzięki za wszystkie sugestie,szczególnie w doborze kolumn,to był stuprocentowo-pozytywny zakup.Pozdrawiam wszystkich.Hej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts