diverone Napisano 15 października 2016 Napisano 15 października 2016 Cześć.Sprawa wygląda tak: Mam głośniki monitory Sonus Faber Minima Vintage- końcówka Nakamichi PA5e II i przedwzmacniacz również Nakamichi.Do tej pory grałem na prostym tanim żródle Rotela. To co było fajne w dźwieku to niewątpliwie przestrzeń - nie było zbyt dużo niskich bo wiadomo że przy monitorach jest tym słabo, ale mimo wszystko fajnie się słuchało -braki z dołów były uzupełnaiane doskonałą przestrzenią i bardzo dobrym wokalem.Po uciułaniu kasy kupiłem wreszczie wymarzone żródło Krell KPS 20 i. No ten cd w opinii wielu osób mimo iż wiekowy do dziś może godnie rywalizować z odtwarzaczami z górnych półek.Tak się poskładało ze najpierw podpeiliśmy noweo Krella u kumpla który gra tak samo na Nakamichi ale z kolumnami Infinity Renaissance 90.No powiem poezja-wszystko było jak trzeba- system przez Krella bardzo się ocieplił-ale jednoczesnie dostał sporo detaliczności.W ogóle petarda- bardzo melodycznie-żywo, aż chciało sie słuchać.Kontrola basu-doskonała.Podkrecony odsłuchem u kolegi - zasuwam z moim nowym Krellem do swojego systemu i odpalam. Pierwsze wrażenie -no gorzej. Ale po przesiadce z ogromych Infinity na małe monitory mówie trzeba poczekać -przyzwyczaic sie do dźwieku.No więc poczekałem i wrażenia są takie że system jest bardziej detaliczny-jednak z jakiegoś powodu zniknęła tak lubiana przezemnie przestren monitorów a dołu to nie ma wcale...Generlanie to jestem nieco wkur...... Moze ktos z forumowiczów miał jakies doświadczenia z konfiguracja tego typu źródeł z monitoramiDodam jeszcze że interkonekt XLO , kable głośnikowe Audioquest Midnight +.U kumpla zaś interkonekt Red DawnDzieki za wszelke rady-pozdro! Odpisz, cytując
Angel Napisano 15 października 2016 Napisano 15 października 2016 Może po prostu źródło nie pasuje do reszty systemu? Tak bywa.U mnie w jednej z konfiguracji tani Fine Arts CD 3 zagrał dużo przestrzenniej z lepszym "powietrzem" niż Meridian 508.20.A normalnie, to nie ma porównania, bo Meridian jest świetnym źródłem.Czy CD Krella ma jakieś ustawienia, regulowane filtry itp? Może coś przestawiłeś?Albo faza i zero są odwrotnie podłączone na kablu zasilającym niż to było u kolegi. Wiele urządzeń jest na to bardzo czułych.Wystarczy zmienić to w gniazdku naściennym.Wreszcie być może kable są nie takie? Pożycz od kolegi interkonekty, głośnikowe i zasilające oraz listwę czy kondycjoner (jeśli taki ma) i podłączaj kolejno a później wszystko razem. Odpisz, cytując
diverone Napisano 16 października 2016 Autor Napisano 16 października 2016 (edytowany) Dobry wieczór.No to są jaja -zgodnie z sugestią zamieniłem fazy w gniazdku.....Wszystko jest inaczej- wróciła przestrzeń ,pojawił sie bas jednocześnie przy mega rozdzielczości.Generlalnie uratowałeś Cd-ka za 11 tys przed lotem z drugiego piętra na trawe.Dzieki ide słuchać!!!Pozdro! Edytowano 16 października 2016 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując
RoRo Napisano 16 października 2016 Napisano 16 października 2016 Cytat No to są jaja -zgodnie z sugestią zamieniłem fazy w gniazdku.....Wszystko jest inaczej- wróciła przestrzeń ,pojawił sie bas jednocześnie przy mega rozdzielczości. To nie są jaja - to jest rzeczywistość w sprzęcie za "ciut większą kasę".Dobrze, że w tym tkwił problem i udało się Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts