jurak Napisano 18 października 2016 Udostępnij Napisano 18 października 2016 Witam serdecznie.Przeszukując sieć nie znalazłem rozwiązania jakie mnie interesuje.Posiadam w domu sieć LAN, do której podłączony jest m.in. amplituner, TV, jak i komputer stacjonarny.Zależy mi na tym, aby używając komputera móc zrobić streaming muzyki czy gotowej playlisty do amplitunera w innym pokoju.Na co dzień korzystam z aimp'a. Czy jest jakaś wtyczka która pozwoli odnaleźć amplituner w sieci i przesłać do niego muzę? Nie umiem się takowej doszukać.Ewentualnie jakie rozwiązanie z jakim programem można by zastosować?Z DLNA próbowałem, ale WMP po dodaniu biblioteki z muzą sobie coś nie radzi z udostępnianiem mp3. Zarówno amplituner jak i TV nie widzą plików muzycznych. Z filmami AVI takiego problemu nie mam i mogę swobodnie po sieci oglądać to co udostępniam.Rozwiązanie jack-cinch póki co odpada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2016 Udostępnij Napisano 19 października 2016 Musisz zainstalować odpowiedni program na kompie. Reszta jest w roli amplitunera. To na nim odszukujesz foldery i odpalasz.Poszukam nazwy bo nie pamiętam z głowy i wrócę do Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2016 Udostępnij Napisano 20 października 2016 Program to universal media server. Jest darmowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurak Napisano 20 października 2016 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2016 Dzięki wielkie. Wypróbuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2016 Udostępnij Napisano 21 października 2016 Działa? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurak Napisano 3 marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2017 Działać działa. Wybacz S4Home, że z taką zwłoką. Nie zaglądałem tu aż do dziś. Przy okazji udało mi się opanować zbliżony temat o którym mowa tutaj + rozwiązanie:http://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=43328Sprawa DLNA rozwiązała się prawie idealnie przy okazji formatu FLAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 marca 2017 Udostępnij Napisano 3 marca 2017 No to się cieszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts