Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Potrzebuję zestawu do sypialni do słuchania plików mp3 (muzyka i audiobooki) i radia FM.
Musi mieć:
- usb
- pilota z klawiszami numerycznymi (do wybierania utworów przez numer)
- funkcję sleep
Powinien dobrze brzmieć przy cichym i bardzo cichym odtwarzaniu, do używania w sypialni 15m2.
Zestaw nowy lub używany, cena około 1000 zł.
Co byście polecili?
Napisano
Może najpierw przefiltruj sobie mini wieże po widełkach ceny "900-1100" a potem poczytaj czy mają pilota z numerami i budzik. Radio fm i usb (zależy jakie funkcje ) to standard.

Dobrze brzmieć po cichu ... rozpisałem się w twoim drugim temacie i widać nie potrzebnie...
Raz- Mini wieża grając głośno zwykle zniekształca.
Dwa- grając cicho raczej gra "w miarę równo", ale zazwyczaj jasno, bez mocnego basu ( w mini wieży to raczej niskiej średnicy), zazwyczaj dość płasko, a po użyciu guziczku typu "bass bost, itd) podbija wyższy bas, czy niską średnicę i robi się... różnie, czasem przyjemnie, a czasem karykaturalnie.

Patrząc na ten temat i temat drugi który założyłeś (o moc głośników i moc wzmacniacza to raczej) to raczej nie wyciągał bym wniosków , bo moc głośników z mini wieży i moc jednostki głównej miniwieży to rzeczy baaardzo umowne i nie przekładające się na tzw. elementy klasycznego audio.
Napisano
Dziękuję za wpisy. O, ja naiwny, miałem nadzieję na proste odpowiedzi icon_smile.gif
Mam wrażenie, że wszystko sprowadza się do konkluzji - nie ma reguł, najlepiej dokonać odsłuchu
konkretnego sprzętu w konkretnych warunkach.
Tematy można skasować. Chyba zbyt pochopnie je zacząłem. Muszę się doszkolić.
Napisano
Zazwyczaj sugerujemy "świeżym" osobom, by poczytały pokrewne tematy na Forum.
Jest to zawsze aktualne.

A Twojego wątku nie będę zamykał, bo mam nadzieję że jeszcze tu wrócisz (jak się dokształcisz icon_mrgreen.gif ).

Pozdrawiam