jw7 Napisano 18 listopada 2016 Udostępnij Napisano 18 listopada 2016 Potrzebuję zestawu do sypialni do słuchania plików mp3 (muzyka i audiobooki) i radia FM.Musi mieć:- usb- pilota z klawiszami numerycznymi (do wybierania utworów przez numer)- funkcję sleepPowinien dobrze brzmieć przy cichym i bardzo cichym odtwarzaniu, do używania w sypialni 15m2.Zestaw nowy lub używany, cena około 1000 zł.Co byście polecili? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 19 listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 listopada 2016 Może najpierw przefiltruj sobie mini wieże po widełkach ceny "900-1100" a potem poczytaj czy mają pilota z numerami i budzik. Radio fm i usb (zależy jakie funkcje ) to standard.Dobrze brzmieć po cichu ... rozpisałem się w twoim drugim temacie i widać nie potrzebnie... Raz- Mini wieża grając głośno zwykle zniekształca.Dwa- grając cicho raczej gra "w miarę równo", ale zazwyczaj jasno, bez mocnego basu ( w mini wieży to raczej niskiej średnicy), zazwyczaj dość płasko, a po użyciu guziczku typu "bass bost, itd) podbija wyższy bas, czy niską średnicę i robi się... różnie, czasem przyjemnie, a czasem karykaturalnie.Patrząc na ten temat i temat drugi który założyłeś (o moc głośników i moc wzmacniacza to raczej) to raczej nie wyciągał bym wniosków , bo moc głośników z mini wieży i moc jednostki głównej miniwieży to rzeczy baaardzo umowne i nie przekładające się na tzw. elementy klasycznego audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jw7 Napisano 19 listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 19 listopada 2016 Dziękuję za wpisy. O, ja naiwny, miałem nadzieję na proste odpowiedzi Mam wrażenie, że wszystko sprowadza się do konkluzji - nie ma reguł, najlepiej dokonać odsłuchukonkretnego sprzętu w konkretnych warunkach.Tematy można skasować. Chyba zbyt pochopnie je zacząłem. Muszę się doszkolić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 listopada 2016 Udostępnij Napisano 19 listopada 2016 Zazwyczaj sugerujemy "świeżym" osobom, by poczytały pokrewne tematy na Forum.Jest to zawsze aktualne.A Twojego wątku nie będę zamykał, bo mam nadzieję że jeszcze tu wrócisz (jak się dokształcisz ).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts