cumel Napisano 21 listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 listopada 2016 mam pionier ampituner wsx-527 czy da sie do niego podlonczyc korektor technick g90 i jak to zrobic prosze o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 22 listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 listopada 2016 Da się podłączyć. Ale dlaczego chcesz włączać do swojego zestawu takiego psuja dźwięku?Kto dziś używa korektora? Tylko nieświadomi jego możliwości (a raczej niemożliwości) Dobrze dobrany zestaw audio nie potrzebuje korektora a często nawet regulatorów barwy dźwięku.Miałem go lata temu, więc wiem o czym piszę. Nie wiem jaki masz zestaw, ale pieniądze lepiej przeznacz na lepsze kolumny, wzmacniacz czy źródło. A nawet okablowanie.Taki korektor a raczej "procesor" to kolejny "rezystor" w torze audio. Wprowadzi tylko dodatkowe zniekształcenia i szumy w dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 22 listopada 2016 Udostępnij Napisano 22 listopada 2016 Cytat mam pionier ampituner wsx-527 czy da sie do niego podlonczyc korektor technick g90 i jak to zrobic prosze o pomoc Korektor ma wejście i wyjście i wpinało go się między np. decka ( magnetofon kasetowy), a wzmacniacz/amplituner stereo w czasach niezbyt fajnych kolumn i kaset.Kluczowe słowa to czas przeszły czyli wpinało, lub magnetofon.W sumie w przypadku amplitunera kina domowego masz już niezły korektor, bo poza regulatorami barwy jest pewnie z kilkanaście trybów pracy i efektów sonicznych i ze dwa podobne guziki zmiany pasma.Jak kolumny czegoś nie odtwarzają to sprzedaj je i kasę z nich oraz kasę przeznaczoną na korektor dołóż na dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts