Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witajcie, na prośbę szefa który po odsłuchaniu mojego zastawu zapragnął mieć też coś lepszego ( na chwilę obecną używa jakiejś mini wieży Samsunga) Maksymalny koszt to 3000 zł, a w skład ma wchodzić Amplituner, kolumny podłogowe i CD. Najlepiej jakby amplituner miał wejście cyfrowe żeby podłączyć telewizor i wejście pod gramofon. Sprzęt miałby stać w pół otwartym salonie ( szczegółowe wymiar mogę podać jutro wraz z rysunkiem poglądowym )
Szef słucha głównie Rocka i pochodnych, a najczęściej słucha radia, a konkretnie PR3.
Sprzęt też miałby być nowy.... nie wiem w ogóle czy w tej cenie jest to możliwe??? Wspominał, że w jakimś markecie ktoś mu coś zaproponował, prosiłem o to by się wstrzymał, to zapytam Was, więc pytam icon_smile.gif
Co byście polecili??
Pozdrawiam icon_smile.gif
Napisano
Cytat

Napisano Dzisiaj, 17:33
[offtop]
Może to Krzysztof Jeżyna ze Szczecina, Szef wszystkich szefów? ;p

Na pewno nie icon_razz.gif Jest po prostu troszkę oszczędny icon_razz.gif I podobno w markecie mu powiedziano, że za 3000 to z blu ray zakupi dobry sprzęt.......
Napisano
Witaj, muszę Cię przeprosić za zmarnowanie Twojego czasu, szef jest jaki jest ( szanuj szefa swego, bo możesz mieć gorszego icon_razz.gif ) Za nic nie mogę mu przetłumaczyć, że przedstawiłeś bardzo dobrą ofertę, uparł się jednak na sprzęt z marketu bo tańszy, a cytuję " na pewno zagra bardzo dobrze "
Jak tylko przywiezie "to coś " to od razu się z wami podzielę co to za cudo. Powiedzcie, co to może być?? Za 3000 amplituner ( nie wiem czy stereo czy Kina domowego, sam szef nie wiem icon_biggrin.gif ) kolumny podłogowe i blu ray.... Nie wiem jaki market, na pewno któryś w Poznaniu icon_razz.gif
S4Home jeszcze raz Cię przepraszam i zarazem dziękuję. Następnym razem zastanowię się dwa razy zanim w kogoś imieniu zwrócę się o pomoc.
Pozdrawiam
Napisano
Witajcie, zgodnie z obietnicą piszę, co mój szanowny pracodawca zakupił, dodam, że jest zachwycony, bo to gra icon_smile.gif Nie był jednak zachwycony gdy mu powiedziałem, że jak się wsadzi głośniki od telewizora Rubin do pudełka to też zagra icon_razz.gif
Zrezygnował z Blu-ray bo przecież ma stare DVD Philipsa, a koszty trzeba ciąć icon_biggrin.gif
I ten jego szydercze słowa " można tanio?? " icon_biggrin.gif Całość wyniosła go 2200, w prawdzie nie słyszałem jak to gra, ale szef zachwycony, a to chyba najważniejsze icon_razz.gif
Oto zestaw:

Amplituner YAMAHA R-S201, Kolumny BOSTON ACOUSTICS CS 260 I
Koledzy może się orientują jak ten zestaw może brzmieć ?
Pozdrawiam
Napisano
Brzmi jak brzmi, szału nie ma. Ale za początkowe 3000 zł można było złożyć lepszy zestaw, z lepszym amplitunerem stereo i kolumnami.
W markecie zawsze wciskają coś co gorzej schodzi i wmawiają ludziom kit że gra super. Bo co innego z resztą mogą powiedzieć klientowi.
Ale za kwotę 2200 skoro miało być nowe to może być.
R-S201 to najtańszy model. Już lepiej byłoby brać R-S300, który wcale nie jest o wiele droższy a brzmi lepiej (kosztuje 1000 zł w salonie Yamahy)
Do tego Pylon Pearl 25 i moim zdaniem grałoby ładniej, ale każdy ma inne ucho.
Kwotowo wyszłoby ~ 2500 bez kabelków.
Napisano
Whow,

Umówmy się najpierw tak że znajomi z forum łącznie z branża napisali że super zestawik i na pewno będzie zadowolony icon_smile.gif
A tak poważnie to model mocno przeciętny ale akurat udało mu się dobrać do kolumn. One same w sobie też mocno przeciętne ale zestaw w sumie dobrany optymalnie (pod siebie).

Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nie on pierwszy to kupił i nie ostatni.
Skoro jest zadowolony to dobrze o to w tym wszystkim chodzi prawda.

Pozdrawiam i życzę Tobie szefowi wszystkiego dobrego.