Otis Napisano 4 grudnia 2016 Napisano 4 grudnia 2016 Cześć, proszę doradzić mi czym powinienem się kierować przy wyborze kolumn podstawkowych do kwoty 1500 zł . Dysponuję DENON RCD-M40. a dołączone głośniki w mojej opinii grają naprawdę ładnie a jedynym problemem są zbyt twarde basy. Co można kupić w tej kwocie z nowego sprzętu ? Interesuje mnie wyciśnięcie jak najwięcej z takiego zestawu w kierunku miękkich i głębokich basów. Dodam, że nie słucham bardzo głośno muzyki . Proponowano mi zestaw DALI Zensor 3 lub JBL 130 arena - słuchałem tych ostatnich, ale nie jestem do nich przekonany. Będę miał możliwość posłuchania DALi Zensor 3 na moim sprzęcie, jednak wasze sugestie będą mile widziane. Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
jacek75 Napisano 4 grudnia 2016 Napisano 4 grudnia 2016 Firmowe kolumienki, aż tak twardo nie grają i są jak na taki mini zestaw całkiem niezłe. Co do wyboru między Dali zensor 3 , a Jbl arena 130 ( czy studio 230) lepiej sprawdzą się w twym guście Dali 3. Należy też nadmienić że Dali 3 to kolumny dużo lepsze , dojrzalsze i sporo wyższej klasy od tych Jbl(nawet studio), a także nieco większe.Miękko i z lekkim ociepleniem grają też Boston A26 i niedrogie Magnat supreme 202.Z używanych np. Tannoy m2, Mission m32i. Odpisz, cytując
Otis Napisano 5 grudnia 2016 Autor Napisano 5 grudnia 2016 Cytat Firmowe kolumienki, aż tak twardo nie grają i są jak na taki mini zestaw całkiem niezłe. Co do wyboru między Dali zensor 3 , a Jbl arena 130 ( czy studio 230) lepiej sprawdzą się w twym guście Dali 3. Należy też nadmienić że Dali 3 to kolumny dużo lepsze , dojrzalsze i sporo wyższej klasy od tych Jbl(nawet studio), a także nieco większe.Miękko i z lekkim ociepleniem grają też Boston A26 i niedrogie Magnat supreme 202.Z używanych np. Tannoy m2, Mission m32i. Dziękuję. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 grudnia 2016 Napisano 6 grudnia 2016 Witaj,Z nowych do tego denona faktycznie dali zensor 3 to bardzo dobry wybór.Dobrze zgraja sie także elac bs73. Z używanych nieźle wypadają heco metas, tannoy m2 chodź tańsze, chario i bowersy.W przypadku pytań i wycen zapraszam Odpisz, cytując
Recommended Posts